Les teves fotosCom participar-hi?

 • Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

  Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

 • Els participants s'ho van passar d'allò més bé

  Els participants s'ho van passar d'allò més bé

 • Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

  Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

 • Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

  Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

 • Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

  Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

 • Skates i scooters en acció

  Skates i scooters en acció

I Campionat d'Skate&Scooter

22-04-2017

El teu vídeoCom participar-hi?

20-03-2017 Participació Ciutadana - Gaiters de L'H, a la 5a avinguda de NYC celebrant Sant Patrici

Vídeo cedit

Les teves fotosCom participar-hi?

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

Gaiters de L'H celebren Sant Patrici a NYC

20-03-2016

El teu vídeoCom participar-hi?

26-09-2016 Incendi a Sant Pere Màrtir des de Collblanc

Participació ciutadana. Vídeo de Francisco Largo

Aquesta secció s'omple amb les vostres aportacions. Podeu proposar-nos temes perquè els nostres mitjans els segueixin i es facin notícies; podeu enviar les vostres pròpies notícies; també ens podeu enviar vídeos o fotografies sobre L’Hospitalet i la seva gent que voleu que publiquem. Us convidem a participar-hi!

Normes de participació

Les teves notícies Com participar-hi?

Envia'ns les teves notícies per publicar en aquesta secció. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

El Centre d'Estudis de L'H posa a la venda el calendari 2019

Amb imatges del passat i present de la ciutat

L'Obra Social "La Caixa" i l'Ajuntament han renovat la seva aliança contra la pobresa infantil

L'entitat ha destinat 12,5 milions d'euros al programa CaixaProinfància a L'H des del 2007

El PP insta el govern municipal a retirar cartells de l'edifici consistorial

Afirmen que els despatxos municipals són de tots els ciutadans

Una veina del carrer Mas demana legislar sobre els excrements al carrer

Notícia que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Míriam Marco lamenta l'enderrocament d'un edifici antic del carrer Tarragona

Carta que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un cotxe es precipita a la rampa de l'aparcament de la Ciutat de la Justícia

Informació que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un veí denuncia que no s'anuncien els canvis de recorregut dels autobusos

L'Ajuntament diu que persones incíviques treuen els cartells que avisen que la parada està anul·lada

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 46 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6

Proposa'ns temes Com participar-hi?

Proposa'ns temes que puguin ser notícia: esdeveniments, noves entitats, curiositats, successos o qualsevol altra informació d'interès. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

18/05/2022 Entrevista de L'Informatiu - Julia Cuéllar, rider i membre CCOO Glovo

18-05-2022 L'Informatiu - 18-05-2022

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

L'Ajuntament fa un reconeixement al personal sanitari de la ciutat

Per l'esforç d'adaptació que van fer arran de la pandèmia

Aquest dimarts s'ha celebrat al Palauet de Can Boixeres, un acte d'agraïment al personal responsable sanitari de la ciutat. Des de el Servei d'Emergències Mèdiques, als hospitals de referència passant pels Centres d'Atenció Primària. Tot el sistema sanitari es va haver d'adaptar a les necessitats derivades de la Covid19 i al ritme frenètic d'atenció que requeria la pandèmia quan encara era desconeguda.

Dos anys desprès de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament de L'Hospitalet ha volgut agrair a tot el personal responsable sanitari de la ciutat, l'esforç i la dedicació que es va fer desde primera línea. Sobre tot, per la capacitat d'adaptació en cada moment de la pandèmia.

A l'acte de reconeixement va assistir l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el regidor de Benestar Social, Jesús Husillos, que ha volgut destacar la bona cobertura que es va donar a tots els nivells assistencials: "Des del Servei d'Emergències Mèdiques, als Hospitals de referencia passant per l'Atenció Primària; ells han estat els veritables protagonistes de la gestió que es va fer de la Covid a la nostra ciutat".

Durant la trobada, el personal responsable dels equipaments sanitaris han recordat com van viure l'inici, quan el virus era desconegut i ni tan sols disposaven d'equips de protecció individuals; també l'adaptació del personal a noves funcions, el tracte amb les famílies, la reconversió dels espais i la construcció, a contrarellotge, del nou mòdul de l'Hospital de Bellvitge per atendre pacients Covid.

La directora general de L'Hospital de Bellvitge, Montse Figuerola, ha afegit: Un altre exemple de gran adaptació del sistema sanitari va ser la vacunació massiva. A la qual la ciutadania va respondre d'una manera massiva també. Són d'aquells moments en què la població va saber perquè és útil el sistema de salut i perquè no l'hem de perdre". 

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

L'Hospitalet se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia

Amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament

L’Hospitalet ha celebrat el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha fet la lectura d’un manifest per denunciar la vulneració de drets de les persones LGTBI+ arreu del món i a Catalunya.

Cada 17 de maig el col·lectiu LGTBI surt al carrer amb un objectiu: que es respecti i s’inclogui la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Aquest any la plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de la seva reivindicació, on s’ha denunciat la vulneració de drets que encara pateixen les persones LGTBI d’arreu del món.

Segons les dades de l’Observatori contra l’Homofòbia, l’any 2021 es van registrar un total de 284 incidències. Aquest any 2022 s’han produït gairebé 90 agressions, tres d’elles a L’Hospitalet. En aquest sentit, el president de l’associació L’HOrgull, Javier Garrigós, ha manifestat que “és molt important sortir i continuar lluitant pel col·lectiu LGTBI que cada vegada ens costa més poder sortir amb tranquil·litat”.

Per tal de lluitar contra l’augment de la violència vers les persones LGTBI, les entitats demanen que l’administració prengui un paper actiu en la conscienciació social. Per aquest motiu, l’Ajuntament de L’Hospitalet compta amb l’oficina LGTBI, on s’informa i s’orienta a les persones que ho demanin a més d’atendre situacions d’agressió o discriminació cap al col·lectiu.

Laura García Manota, regidora d’Igualtat, considera que és imprescindible l’acció pedagògica i posar especial atenció en l’educació per poder avançar en conscienciació social. Per altra banda, considera que “hem de fer accions a través de l’oficina LGTBI. Fem atencions a través del psicòleg per si qualsevol persona pateix una discriminació que pugui patir l’acompanyament per fer totes les accions disponibles”.

A la concentració i lectura del manifest s’hi ha sumat tant els portaveus municipals com aquelles entitats de la ciutat que lluiten pels drets de les persones LGTBI. Per completar l’acte, l’alumnat de l’Escola Municipal de Música (EMMCA) ha tocat algunes peces al principi i al final de la concentració.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

L'ICO celebra el Dia Europeu de la Infermeria Oncològica

TV de L'Hospitalet ha visitat l'hospital oncològic

El Dia Internacional Europeu de la Infermeria Oncològica té entre d'altres objectius reconèixer la contribució de la infermeria oncológica, reforçar la importància de la formació especialitzada i el reconeixement d’aquesta disciplina com a especialitat. 

Les malalties oncològiques i el seu enfocament han esdevingut un dels principals reptes de salut per a la societat. En aquest sentit, l'atenció oncològica integral i multidisciplinària que ofereix l'ICO és reconeguda com a un model de referència. En aquest context, la infermera és part fonamental dels equips multidisplinaris que atenen al malalt i donen suport a les famílies en qualsevol fase de la malaltia i tractament, no només en tot allò referent a les cures, sinó en tots els àmbits de l'atenció i la recerca.

TV de L’Hospitalet ha visitat avui l’ICO, l’Institut Català d’Oncologia, per conèixer de primera mà la feina de les més de 200 infermeres que treballen en aquest hospital.

A la Maria José Fernández, pacient de l'ICO,  li van diagnosticar un tumor de colon amb metàstasi al fetge. Va ser un cop dur que encara li costa assimilar. Es troba en ple procés de tractament amb quimioteràpia cada quinze dies. Les infermeres tenen un paper de vital importància durant tota la malaltia, des del diagnòstic es crea el primer vincle. Elles acullen al pacient i a la família i els acompanyen durant tot el procés.

Maria José Fernández ha explicat que “per a mi la meva infermera és imprescindible perque m’ajuda, m’aconsella, em dóna suport i ànims. En molts moments fa de psicòloga, és fonamental durant el procés que he de seguir per superar la malaltia”

De la seva banda, Raquel Egido, infermera de l’ICO, ha assegurat que “som les responsables de coordinar les necessitats del pacient i de la seva família al llarg de tot el procés assistencial que pot anar en alguns casos des de la prevenció, passant pel diagnòstic, pel tractament, evidentment de la curació, o quan lamentablement això no pot ser també estem al costat acompanyant-los fins a la etapa final de vida”.

Aquest pacients passen moltes hores en els hospitals de dia per rebre el tractament, i allà també hi són les infermeres que es posen al capdavant de la situació. Son elles les que preparen els tractament garantint sempre la seguretat del pacient, i resolent els seus dubtes

Maria Jose Fernández ha afirmat que “la vida et dóna un cop que et posa tot a l'inrevés, però ella esta allà, per ensenyar-te, per educar-te en la teva alimentació, en el teu dia a dia. Jo sé que si tinc qualsevol molèstia encara que estigui a casa, la puc trucar i està sempre al 100% al meu costat”.

El càncer va molt més enllà del diagnòstic. Són 365 dies a l’any d’incertesa, quan una persona pateix aquesta patologia es troba en un moment de vulnerabilitat a tots els nivells. I les infermeres es troben al seu costat, establint una relació molt especial.
 

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 18. 05. 2022

Anticorrupció descarta irregularitats en les subvencions de Generalitat i Diputació al Consell Esportiu

La fiscalia demana que les noves pericials se centrin en les aportacions de l'Ajuntament entre el 2016 i 2019

La Fiscalia Anticorrupció no veu irregularitats en les subvencions que la Diputació de Barcelona i la Generalitat van concedir al Consell Esportiu de L'Hospitalet. En canvi demana que s’investiguin les justificacions de les subvencions aportades per l’Ajuntament durant quatre exercicis. D’altra banda, hi ha noves filtracions periodístiques sobre el contingut del mòbil de l’alcaldessa requisat per la UDEF el 2020. 

En un escrit del fiscal Luis García Cantó, delegat d’Anticorrupció a Barcelona, adreçat al Jutjat d'Instrucció 2 de L'Hospitalet i del qual informen diferents mitjans de comunicació aquest dimecres, es demana acotar les proves pericials demanades a la Intervenció General de l’Estat només a les subvencions concedides per l'Ajuntament de L'Hospitalet entre els anys 2016 i el 2019. La fiscalia descarta analitzar les aportacions de Generalitat i de Diputació perquè no hi veu indicis d'irregularitats.

El fiscal planteja que s'avaluïn si l'Ajuntament va comprovar que les subvencions es justificaven adequadament i si es van fer servir per allò previst.

D’altra banda, també aquest dimecres El Periódico de Catalunya publica una informació de la policia nacional sobre el contingut del mòbil de l’alcaldessa Núria Marín, el qual li van requisar el 2020 després que hagués declarat davant la UDEF.

Segons aquest mitjà, l’anàlisi dels registres del telèfon no aporta dades noves sobre les presumptes anomalies en el Consell Esportiu, ni converses clarament incriminatòries contra Marín. Tot i això, la policia interpreta que “va existir una abstenció objectiva i deliberada" per part de l’alcaldessa en no donar "el tractament que com autoritat de la ciutat li corresponia” davant als fets presumptament delictius que el regidor socialista Jaume Graells li havia explicat amb anterioritat.

El agents –informa El Periòdico– també qüestionen que el PSC tampoc hagués adoptat cap mesura disciplinària sobre els investigats.

La causa general del cas del Consell Esportiu, encara en fase d’instrucció, hi ha prop d’una vintena de persones investigades, entre elles l’alcaldessa Núria Marín, i fins al moment s’ha saldat amb dues dimissions polítiques: la dels regidors Cristian Alcázar i Cristòbal Plaza, implicats a més en una peça separada pel presumpte acomiadament irregular d'aquest últim.

El jutjat d’instrucció número 2 de L’Hospitalet investiga presumptes irregularitats comptables i desviaments de fons públics en l’entitat Consell Esportiu de L'Hospitalet.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 18. 05. 2022

El Taquilla Inversa visita el taller d'Antoni Muntadas al Districte Cultural

On es repassa la trajectòria de l'artista internacional multimèdia

El taller d'Antoni Muntadas està situat al Districte Cultural de la ciutat des del 2019. Muntadas és un artista internacional multimèdia i té un peu a cada lloc del món i un d'ells és L'Hospitalet. El programa Taquilla Inversa l’ha visitat.

 Antoni Muntadas és un artista amb una trajectòria internacional de més de 50 anys que treballa en diferents projectes relacionats amb temàtiques com l’espai públic, la censura o els mitjans de comunicació.
El taller acull també alguns material de l'Associació Arxiu Muntadas que es dedica a organitzar la documentació i el material al voltant de la trajectòria de l'artista. Pablo Santa Olalla de l’associació Arxiu Muntadas afirma que “les funcions de treball i de magatzem del taller estan mot delimitades i no deixar de ser curiós perquè és un arxiu molt viu, d’un artista que encarar està en actiu”.

Al pis superior de l'edifici hi ha espai per artistes i també els últims mesos ha acollit a Marla Jacarilla guanyadora de la primera residència artística Bases en Tránsito de l'Associació Arxiu Muntadas. L'associació vol seguir en el futur amb més edicions d'aquesta residència.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 05. 2022

Neixen sis cries de falcó pelegrí a L'Hospitalet

Quatre al niu de la Torre Realia i dos al de l'Hotel Hyatt

Actualment a L'Hospitalet hi ha 10 falcons pelegrins volant o a punt de volar. A les dues parelles reproductores que hi viuen s'hi han sumat les sis cries que han nascut aquest any. Uns polls però que ben aviat podrien marxar, ja que en moltes ocasions, després de créixer, els joves falcons busquen nous nuclis urbans on viure.

L'entitat Galanthus anella els dos pollets de falcó pelegrí que han nascut enguany a la caixa niu de l'Hotel Hyatt, a Bellvitge. Però aquestes no han estat les úniques cries que han nascut a L'Hospitalet. La parella de falcons instal·lada a la Torre Realia n'ha tingut quatre. Unes xifres que des de l'entitat consideren un èxit reproductiu.

"Són xifres molt positives perquè el falcó no és un animal que tingui un èxit reproductiu molt gran. Sovint li costa trobar llocs de cria adients, té enemics en el medi importants i, a més, és una espècie que té molta mortalitat en l'estadi juvenil", ha explicat Sergi García de Galanthus. De fet, l'any passat els pollets de la Torre Realia van morir i a l'Hotel Hyatt només en va sobreviure un.

Anellar els polls és clau per poder identificar-los i fer-ne un seguiment. Gràcies a això sabem, per exemple, que falcons nascuts a l'Hospitalet ara viuen a Corbera o a Santa Coloma. O que el falcó més vell de l'àrea metropolitana, amb 14 anys, es va introduir a L'Hospitalet. "Es va introduir l'any 2008, va criar a la Torre Realia, però després va ser expulsat per un altre falcó i va marxar cap al Port de Barcelona, on viu ara", ha afegit García.

La presència dels falcons pelegrins contribueix a controlar espècies que poden esdevenir plagues urbanes com per exemple els coloms o les cotorres. De fet, es calcula que una parella de falcons pot menjar prop d'un miler de coloms l'any.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia esports 18. 05. 2022

Cartell de luxe en el Meeting Internacional de Paratletisme

L'Hospitalet Atletisme tornarà a organitzar una de les proves clau del calendari esportiu

Falten només 10 dies pel Meeting Internacional de Paratletisme, organitzat per L'Hospitalet Atletisme. Enguany, la competició presenta un cartell de luxe amb tres campions paralímpics Adiaratou Iglesias, Markus Rehm i Yassine Ouhdadi.

El Meeting Internacional Paralímpic de l’Hospitalet ultima els darrers preparatius. Amb les inscripcions ja tancades, només falta esperar al dissabte 28 de maig, moment en què la ciutat es tornarà a convertir en una de les capitals de l’atletisme adaptat.

Tres campions paralímpics seran els noms més il·lustres del meeting: Adiaratou Iglesias, el local Yassine Ouhdadi i Markus Rehm. Sara Andrés, Fleur Jong, Ambra Sabatini, Anna Nicholson, Jonathan Ntutu, Rouy Jebabli i Timothée Adolphe completen un cartell de luxe per a aquesta 17a edició.

Entre altres novetats, el Meeting estrena mascota, creada a partir dels dibuixos d'infants de la base de L'Hospitalet Atletisme. Un nou pas per consolidar la competició com una de les imprescindibles de la ciutat.

L'Hospitalet Atletisme vol els dos equips a Divisió d'Honor

Més enllà del Meeting, l’actualitat del club passa pels equips femení i masculí, que en unes setmanes disputaran la final de la lliga de clubs. Les noies, a Divisió d'Honor, intentaran mantenir la categoria a la gran final per la permanència, que es disputarà el pròxim 11 de juny. Els nois, per la seva banda, són favorits per intentar pujar a la màxima categoria. El 12 de juny disputaran la final a la Nucia, a la qual arriben després d'haver aconseguit la millor puntuació en les dues jornades prèvies.

Mostrando el intervalo 10 - 18 de 63.907 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 7.101