Les teves fotosCom participar-hi?

 • Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

  Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

 • Els participants s'ho van passar d'allò més bé

  Els participants s'ho van passar d'allò més bé

 • Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

  Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

 • Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

  Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

 • Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

  Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

 • Skates i scooters en acció

  Skates i scooters en acció

I Campionat d'Skate&Scooter

22-04-2017

El teu vídeoCom participar-hi?

20-03-2017 Participació Ciutadana - Gaiters de L'H, a la 5a avinguda de NYC celebrant Sant Patrici

Vídeo cedit

Les teves fotosCom participar-hi?

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

Gaiters de L'H celebren Sant Patrici a NYC

20-03-2016

El teu vídeoCom participar-hi?

26-09-2016 Incendi a Sant Pere Màrtir des de Collblanc

Participació ciutadana. Vídeo de Francisco Largo

Aquesta secció s'omple amb les vostres aportacions. Podeu proposar-nos temes perquè els nostres mitjans els segueixin i es facin notícies; podeu enviar les vostres pròpies notícies; també ens podeu enviar vídeos o fotografies sobre L’Hospitalet i la seva gent que voleu que publiquem. Us convidem a participar-hi!

Normes de participació

Les teves notícies Com participar-hi?

Envia'ns les teves notícies per publicar en aquesta secció. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

El Centre d'Estudis de L'H posa a la venda el calendari 2019

Amb imatges del passat i present de la ciutat

L'Obra Social "La Caixa" i l'Ajuntament han renovat la seva aliança contra la pobresa infantil

L'entitat ha destinat 12,5 milions d'euros al programa CaixaProinfància a L'H des del 2007

El PP insta el govern municipal a retirar cartells de l'edifici consistorial

Afirmen que els despatxos municipals són de tots els ciutadans

Una veina del carrer Mas demana legislar sobre els excrements al carrer

Notícia que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Míriam Marco lamenta l'enderrocament d'un edifici antic del carrer Tarragona

Carta que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un cotxe es precipita a la rampa de l'aparcament de la Ciutat de la Justícia

Informació que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un veí denuncia que no s'anuncien els canvis de recorregut dels autobusos

L'Ajuntament diu que persones incíviques treuen els cartells que avisen que la parada està anul·lada

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 46 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6

Proposa'ns temes Com participar-hi?

Proposa'ns temes que puguin ser notícia: esdeveniments, noves entitats, curiositats, successos o qualsevol altra informació d'interès. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 10. 2021

ERC presenta una moció per demanar el traspàs real de Rodalies de Renfe a la Generalitat

Mocions al Ple Municipal

Des d'Esquerra Republicana lamenten el dèficit d'inversió crònic per part de l'estat espanyol, que provoca problemes i alteracions de servei que acaben patint diàriament els usuaris de Rodalies a Catalunya. Els republicans també presenten una moció per reclamar més recursos en la lluita contra la violència masclista.

Els republicans indiquen que els diferents governs de l’estat del PP i del PSOE i Podemos han promès més finançament en transport però no han invertit en millorar la xarxa ferroviària a Catalunya. Per això el grup municipal demana el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha lamentat que “portem anys de promeses d'inversió del govern espanyol, però la realitat és que després mai no s'executen”. En aquest sentit, Garcia ha explicat que “dels 4.300 milions previstos en el Pla de Rodalies 2008-2015 només se n'ha executat un 13%, la major part en el nou accés a l'aeroport del Prat, i al 2017 van prometre 4.000 milions per millorar el servei, però des d'aquell any només n'han invertit 264”.
 
Antoni Garcia ha manifestat que “des de l'Hospitalet hem d'exigir al govern espanyol que executi totes les inversions pendents, i que traspassi íntegrament aquest servei a la Generalitat per tenir una gestió integral i de millor qualitat que ara, perquè els ciutadans de Catalunya, també els veïns i veïnes de l'Hospitalet, es mereixen una xarxa de transport públic de primera”.
 
Més recursos contra la violència masclista
 
Esquerra també presenta una moció al ple per reclamar a l’Ajuntament mesures efectives contra la violència masclista. Consideren que cal actualitzar el protocol d’actuació que és de l’any 2005 i no recull altres formes de violència com la vicària o la digital.
 
Els republicans proposen impulsar una comissió especialitzada, amb professionals i entitats de dones, per avaluar les mancances i necessitats actuals i poder actualitzar els protocols i procediments d'atenció a les víctimes de violència masclista a l'Hospitalet. Els republicans també reclamaran l'obertura d'un Servei d’Intervenció Especialitzat que doni cobertura a tota la ciutat, així com la creació d'una unitat específica dins la Guàrdia Urbana i millorar la formació dels agents.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 10. 2021

Ciutadans demana un estudi sobre el model de gestió dels serveis funeraris municipals

Ple mes d'Octubre

Ciutadans presenta dues mocions al proper ple municipal. A la primera d’elles el partit taronja insta al govern municipal a posar en marxa un estudi sobre el model de gestió dels serveis funeraris públics. A la segona moció Ciutadans demana la incorporació del sistema VioGèn, a la Guardia Urbana. 

Ciutadans demana un estudi sobre el model de gestió dels serveis funeraris municipals. Des del partit taronja han assenyalat que aprofitant que resta un any perquè venci la concessió actual s’aprofiti per canviar el model per un més adient per els hospitalencs i amb preus més assequibles.

Miguel García, portaveu del grup municipal de Ciutadans, ha explicat que “encara estem a temps perquè tenim un any per avaluar el que no funciona d’aquest model, i veure què és el més assequible i econòmic pels veïns i veïnes de la ciutat. L’Ajuntament ha de vetllar pels interessos dels hospitalencs i no pels de l’empresa funerària”.

A la segona de les mocions, Ciutadans demana la incorporació a la Guàrdia Urbana del Sistema VioGén, un mètode de seguiment integral en els casos de violència de gènere per garantir la seguretat i protecció de les víctimes.

Miguel García, ha assenyalat que “creiem que és un servei que s’ha d’implementar perquè el sistema VioGèn és una molt bona eina que posa en contacte a totes les forces de seguretat i administracions públiques perquè s’actuï d’una manera ràpida i eficaç davant dels casos de violència de gènere. A la ciutat no el tenim i seria bo que la Guàrdia Urbana pogués comptar amb ell”.

Miguel Garcia ha assegurat que seria important que els sistema Viogén estigués implantat també a les administracions catalanes, perquè entre d’altres funcions estableix una xarxa que permet els seguiment i protecció de forma ràpida i efectiva de les dones maltractades i dels seus fills.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 10. 2021

L'H En Comu Podem demana la reforma integral de cinc escoles de la ciutat

Ple mes d'octubre

El grup municipal de L'Hospitalet En Comú Podem presenta una moció conjunta amb el PSC per demanar a la Generalitat que inclogui en els pressupostos del 2022 la reforma integral de cinc centres educatius de la ciutat. En concret, es tracta les escoles Bernat Metge, Busquet i Punset, Frederic Mistral, Joaquim Ruyra, Milagros Consarnau i l'Institut Rubió i Ors.

La portaveu del grup municipal, Ana González, explica que "són escoles que tenen molts anys i presenten diferents deficiències: no tenen una bona acústica, els patis estan en mal estat... i necessiten aquesta remodelació integral. Encara que l'Ajuntament ha fet algunes reformes no són suficients perquè la competència és de la Generalitat".

El Comuns també porten al ple un text per a la recuperació de la masia de Can Rigalt. La moció insta a l'Ajuntament i a la Generalitat que facin un requeriment al Futbol Club Barcelona, propietari d'aquest edifici protegit. "La masia va ser venuda i en aquest moment es troba en un situació pràcticament de ruïna", explica González, que afegeix que "l'edifici és molt important per al patrimoni de la ciutat".

La tercera moció d'En Comú Podem reclama la millora de les condicions laborals dels treballadors de les plataformes de repartiment.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 10. 2021

El PP porta al ple una iniciativa d'ajut al comerç de proximitat

Ple mes d'octubre

El grup municipal del Partit Popular portarà dues mocions al ple del pròxim dimecres. En primer lloc, presentarà una iniciativa d’ajut al comerç de proximitat per contribuir a la seva recuperació i, per altra banda, demanarà facilitar la relació entre l’administració i els ciutadans a través de la plataforma ORVE. 

El PP presentarà una moció al proper ple municipal on demanarà que es portin a terme iniciatives públiques de suport als comerciants i restauradors de L’Hospitalet. Els Populars asseguren que des de fa anys el comerç de proximitat està patint una crisi sense precedents a causa dels nous hàbits de compra per internet. A més, insisteixen que aquesta crisi s’ha vist especialment agreujada durant les restriccions a causa de la Covid-19.

En aquest sentit, consideren important portar a ple una iniciativa per a la recuperació econòmica del comerç i la restauració de la ciutat. Una iniciativa basada en els descomptes als comerços de proximitat dels que es podrien beneficiar les famílies de la ciutat amb l’objectiu d’incentivar la compra de productes i serveis del municipi.

Sonia Esplugas, portaveu del grup municipal, ha explicat que per poder fer servir aquests vals de descompte, només caldria baixar-se una aplicació mòbil i que els comerços s’adherissin a la iniciativa sempre que es compleixin uns requisits mínims com estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries.

Per altra banda, des del Partit Popular es portarà una segona moció a ple en la que es demanarà facilitar la gestió administrativa als ciutadans a través d’una plataforma electrònica que gestiona Correus anomenada ORVE. La portaveu dels populars ha explicat que “les empreses i els ciutadans poden interactuar amb l’administració. El que volem es que l’Ajuntament posi totes les eines al seu abast perquè les empreses i els ciutadans de L’Hospitalet coneguin aquesta eina i es puguin aprofitar”.

ORVE és un servei d’administració electrònica al núvol que s’ofereix a les administracions públiques i permet a ciutadans i empreses el registre i enviament instantani de documents digitalitzats. Els populars creuen necessària aquesta plataforma perquè creuen que facilitaria les comunicacions administratives amb els usuaris i contribuiria a descongestionar els canals de comunicació de l’Ajuntament.
 

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 10. 2021

El Cirque du Soleil torna a L'Hospitalet

L'espectacle "Luzia" s'estrenarà a la ciutat el 17 de març

El Cirque du Soleil tornarà a L'Hospitalet a partir del 17 de març. Ho farà amb l'espectacle "Luzia" i servirà com a punt inicial de la gira de la companyia canadenca per tota Europa.

"Luzia" és una producció del Cirque du Soleil creada i dirigida per Daniele Finzi Pasca, que transportarà al públic al cor d'un Mèxic imaginari. Amb grans acrobàcies i sorpreses visuals, l'espectacle convidarà a submergir-se en un viatge per un món vibrant i sumptuós, passant per un antic plató de cinema, l'oceà, un saló de ball o l'àrid desert. Al muntatge hi participen prop de 50 persones.

Francesc Belver, primer tinent d'alcade de l'Ajuntament de L'Hospitalet, celebra el retorn de l'espectacle a la ciutat: "És un signe més de recuperació de la normalitat", afirma. "A més, per a nosaltres és una alegria molt important que el circ torni a Europa i ho faci començant per L'Hospitalet", afegeix.

El Cirque du Soleil ja va visitar la ciutat el 2018, amb l'espectacle Totem. La pandèmia va frenar el calendari previst però ara es recupera l'acord entre l'Ajuntament i la companyia, que s'allargarà fins al 2030 i que farà que hi hagi espectacles de forma periòdica a la ciutat. "El Cirque du Soleil té gires permanents i els cicles poden ser de 12, 15, 18 o 24 mesos. En aquests marges ens hem de moure. Però és molt important recuperar la normalitat".

El Cirque du Soleil tornarà a repetir ubicació, l'esplanada entre la Travessera Industrial i el carrer de la Feixa Llarga. Ja al 2018, la localització va generar polèmica pel condicionament del terreny amb despesa pública. Segons Francesc Belver, ha quedat "demostrat" que la zona es fa servir per a més activitats "S'ha generat una controvèrsia política on no hauria d'haver-hi. Entre muntatge i desmuntatge, el Cirque du Soleil estarà establert uns quatre mesos però després continuarà havent-hi activitat en aquest espai".

L'acord entre l'Ajuntament de L'Hospitalet i el Cirque du Soleil també preveu el desenvolupament de diferents activitats de ciutat lligades a la promoció de l'art circense entre el jovent i al foment de la integració social dels joves a través del Cirque du Monde.

 • El Sónar arrenca motors amb més de 300 artistes, investigadors i científics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 10. 2021

El Sónar arrenca motors amb més de 300 artistes, investigadors i científics

L'H presenta una proposta híbrida per al Sónar+D que uneix art, recerca i innovació

L’objectiu és dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. S’han previst dues sessions d’un experiment que vol explorar la curiositat de la música de la mà de l’Ajuntament de L’H i de l’Idibell. Serà el 29 d'octubre al CCCB i el 30 a la Salamandra. També es farà una conferència plenària i produccions artístiques creades per alguns artistes del Districte Cultural. 

L’Hospitalet presenta una proposta híbrida per al Sónar+D que uneix art, recerca i innovació amb l’objectiu de dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. S’han previst dues sessions d’un experiment per explorar la curiositat de la música, una conferència plenària i produccions artístiques creades per alguns artistes del Districte Cultural.

Aquesta iniciativa està impulsada en el marc de l’estratègia L’Hospitalet 6.0, vol accelerar la innovació i la transformació digital de la ciutat i pretén ser un punt de trobada entre la creativitat i la innovació tecnològica avançada.

“Being a Curious Music-Mind” by IDIBELL amb la DJ Alicia Carrera

La música té un paper fonamental en la nostra vida: té la capacitat d'evocar una gran varietat d’emocions i sentiments i s'usa com un poderós regulador de l’estat d'ànim. Però s'han observat fortes diferències individuals en la motivació per buscar nova música i gaudir-ne. Per explorar i estudiar les diferències en el món de la curiositat musical, el festival Sónar+D, l'Ajuntament de L'Hospitalet i l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) presenten una proposta singular i inspiradora, carregada de talent i innovació fruit de la intersecció entre la cultura, la ciència i la tecnologia.

L’equip de neurocientífics de l'IDIBELL i la Universitat de Barcelona liderats per Antoni Rodríguez-Fornells proposen un experiment científic per caracteritzar les diferències en la curiositat (i la recerca de nova informació musical) desenvolupada pels oients després d'haver estat exposats a noves peces musicals. Aquestes diferències s'avaluaran considerant cada perfil musical personal. A més, els neurocientífics provaran la idea que desenvolupar la curiositat per una cançó pot millorar la retenció de la memòria.

Durant la primera fase de l'experiment, les persones participants seran exposats a peces musicals inèdites i respondran a preguntes al llarg de la sessió de la DJ Alícia Carreras, especialment preparada per aquest experiment. En una segona fase, l'endemà, les persones participants hauran de respondre un qüestionari de manera individual.

S'han programat dues sessions de l'experiment. La primera el 29 d'octubre a les 12 hores al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). I la segona a la Sala Salamandra de L'Hospitalet, el 30 d'octubre a les 12 hores. Per a tots dos esdeveniments, les persones assistents, que han de ser majors de 18 anys, hauran de portar un telèfon mòbil amb dades i amb la bateria carregada.

Els últims treballs d’ Antoni Rodríguez Fornells demostren que escoltar música vocal promou la recuperació i la salut cerebral després d'un ictus i que l'estructura cerebral determina les diferències individuals davant la sensibilitat musical.

Les entrades estan disponibles a:

Conferència plenària + produccions artístiques

El mes de desembre, la conferència plenària centrarà el focus d’atenció en l’impacte i les aplicacions de la intel•ligència artificial en els processos artístics creatius i també serà el tret de sortida de les instal•lacions de Laura Llaneli, Saúl Baeza i Mario Santamaria. Tots tres artistes protagonitzaran diferents instal•lacions artístiques que contribuiran a generar reflexions al voltant del potencial que es genera del diàleg entre l’art i la tecnologia.


Exposició “De la Tierra” de Lolo&Sosaku

“De la Tierra” és un projecte expositiu i pedagògic que imagina un espai-temps en potència; una mutació del sistema en la qual les màquines i la Terra han forjat una nova aliança posant fi a modes d’existència humans. Un nou ecosistema en el qual subjectivitats de caràcter maquínic coexisteixen amb la natura.

La mostra representa una línia d’investigació artística que Lolo & Sosaku han explorat en treballs recents. Un imaginari postantropocèntric i les seves narratives que es materialitzen en un projecte a tres bandes: una exposició, un projecte pedagògic i un programa públic. Però també es materialitza en un lloc i temps concret: en una nau desocupada a L’Hospitalet com a context per explorar aquest espai-temps especulatiu, idoni, perquè el projecte pot apropiar-se d’aquest lloc postindustrial com un camp fèrtil per projectar aquest imaginari i, d’aquesta manera, reanimar-lo.

 

 • L'Hospitalet entre els cinc millors municipis d'Espanya en mobilitat sostenible

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 10. 2021

L'Hospitalet entre els cinc millors municipis d'Espanya en mobilitat sostenible

En un estudi que ha realitzat la consultora IdenCity

IdenCity situa la ciutat entre els cinc millors municipis espanyols no capitals de província en diversos indicadors que valoren la qualitat dels serveis i l’adequació de la mobilitat als objectius de desenvolupament sostenible.

L’estudi analitza l’estat de la mobilitat en 82 municipis espanyols, (52 capitals de província i 30 ciutats de més de 50.000 habitants) i compta amb el suport d’entitats de referència en l’ecosistema urbà que treballen perquè les ciutats tinguin un sistema de mobilitat intel•ligent, connectat, accessible i sostenible.

A L’Hospitalet se li reconeix l’eliminació de barreres arquitectòniques i l’efectivitat dels mitjans de transport per a les persones que tenen mobilitat reduïda. La ciutat ocupa el tercer lloc en la dimensió Estructura física del territori que analitza l’ordenament territorial per determinar la seva influència en la mobilitat i l’economia.

En la dimensió Oferta de serveis de mobilitat, L’Hospitalet està en quarta posició. Es valora l’aplicació de tecnologies innovadores per garantir la integració del sistema de transport intermodal, la inclusió i l’accessibilitat en tots els servei prestats. S’hi ha tingut en compte la disponibilitat d’aplicacions de mobilitat i de punts de recàrrega elèctrica.

L’Hospitalet ocupa la cinquena posició en la dimensió Demanda de serveis de mobilitat que estudia el transport assequible i segur per a totes les persones en les diferents franges horàries. S’hi valora la connexió ferroviària menys contaminant, l’ús de les bicicletes públiques i la perspectiva de gènere en l’àmbit de la mobilitat.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 10. 2021

L'Hospitalet tanca 33 locals per no complir les normes sanitàries

S'han decomissat 1.782 kg d'aliments en mal estat

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i el Servei de Salut municipal han realitzat aquest any un total de 599 inspeccions amb 62 accions per infraccions i el tancament de 33 locals per irregularitats higienicosanitàries i administratives.

Les intervencions de control s’han fet a bars, restaurants, carnisseries, botigues de queviures, forns de pa i pastisseries amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures higièniques i sanitàries que han de mantenir els establiments d’aquest sector i que els seus serveis no suposin cap risc per a la salut de les persones. S’han decomissat 1.782 kg d’aliments en mal estat.

En el que portem d’any, s’han fet un total de 599 inspeccions a establiments públics —262 amb la participació de la Guàrdia Urbana— i s’han aplicat 62 mesures cautelars per diverses infraccions relacionades amb l’activitat, l’estat i els productes posats a la venda o emmagatzemats en aquests locals. De les 61 actes aixecades per la Guàrdia Urbana, 25 corresponen a botigues d’alimentació.

"Sobretot ha estat en petits supermercats, carnisseries, forns de pa, pastisseries i al sector de la restauració bars i restaurants" especifica la portaveu de la Guàrdia Urbana, Eva María Bueno. Ha explicat que es mira l'estat dels aliments que es donaven o emmagatzemaven, l'estat i neteja de les màquines o les llicències d'apertura. "Fins i tot la temperatura de les neveres" detalla la portaveu de la policia local.

A conseqüència de les inspeccions realitzades i les irregularitats higienicosanitàries i administratives detectades, s’han tancat 33 establiments, s’han precintat 6 equips d’elaboració o conservació de productes.

Els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d’un seguiment per part del Servei de Salut municipal.

Salut Pública ha obert 7 expedients sancionadors, en 23 actuacions s’han decomissat 1.782 kg d’aliments en mal estat per a la seva destrucció per no trobar-se en un estat adequat pel seu consum o per no trobar-se en conservació adequada per a posterior elaboració o consum.

 

 • El cicle ha començat amb una jornada de gòspel

  El cicle ha començat amb una jornada de gòspel

 • El festival ha comptat amb un concert de corals de gòspel locals

  El festival ha comptat amb un concert de corals de gòspel locals

 • Durant l'octubre i el novembre es faran diferents esdeveniments de música afroamericana

  Durant l'octubre i el novembre es faran diferents esdeveniments de música afroamericana

 • Grans èxits han omplert el Centre Cultural Collblanc la Torrassa

  Grans èxits han omplert el Centre Cultural Collblanc la Torrassa

 • El cor New Gospel ha donat el tret de sortida

  El cor New Gospel ha donat el tret de sortida

 • Concerts de l'EMMCA, New Gospel, Gospel Hearts i Aires de Gòspel

  Concerts de l'EMMCA, New Gospel, Gospel Hearts i Aires de Gòspel

 • El públic n'ha gaudit

  El públic n'ha gaudit

 • Corals locals i fer jornades d'aprenentatge

  Corals locals i fer jornades d'aprenentatge

 • Comunió en el cant i diversió assegurada

  Comunió en el cant i diversió assegurada

 • Grans veus solistes

  Grans veus solistes

 • L'objectiu és donar a conèixer el gòspel a tothom

  L'objectiu és donar a conèixer el gòspel a tothom

 • El gòspel és un estil de música que agermana

  El gòspel és un estil de música que agermana

 • El Cicle Blues & Boogie continuarà dissabte amb la Castanyada Blues

  El Cicle Blues & Boogie continuarà dissabte amb la Castanyada Blues

Cicle Blues & Boogie

26-10-2021

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 61.481 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6.832