Les teves fotosCom participar-hi?

 • Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

  Èxit de participació amb 58 scooters i 39 skates

 • Els participants s'ho van passar d'allò més bé

  Els participants s'ho van passar d'allò més bé

 • Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

  Col·laboració de la Creu Roja amb cinc voluntàries

 • Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

  Fair Play, companyerisme i alimentació sana durant la jornada

 • Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

  Es van repartir plàtans i aigua de froma gratuïta

 • Skates i scooters en acció

  Skates i scooters en acció

I Campionat d'Skate&Scooter

22-04-2017

El teu vídeoCom participar-hi?

20-03-2017 Participació Ciutadana - Gaiters de L'H, a la 5a avinguda de NYC celebrant Sant Patrici

Vídeo cedit

Les teves fotosCom participar-hi?

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

 • Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

  Imatges cedides per la Casa Galega de L'H

Gaiters de L'H celebren Sant Patrici a NYC

20-03-2016

El teu vídeoCom participar-hi?

26-09-2016 Incendi a Sant Pere Màrtir des de Collblanc

Participació ciutadana. Vídeo de Francisco Largo

Aquesta secció s'omple amb les vostres aportacions. Podeu proposar-nos temes perquè els nostres mitjans els segueixin i es facin notícies; podeu enviar les vostres pròpies notícies; també ens podeu enviar vídeos o fotografies sobre L’Hospitalet i la seva gent que voleu que publiquem. Us convidem a participar-hi!

Normes de participació

Les teves notícies Com participar-hi?

Envia'ns les teves notícies per publicar en aquesta secció. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

El Centre d'Estudis de L'H posa a la venda el calendari 2019

Amb imatges del passat i present de la ciutat

L'Obra Social "La Caixa" i l'Ajuntament han renovat la seva aliança contra la pobresa infantil

L'entitat ha destinat 12,5 milions d'euros al programa CaixaProinfància a L'H des del 2007

El PP insta el govern municipal a retirar cartells de l'edifici consistorial

Afirmen que els despatxos municipals són de tots els ciutadans

Una veina del carrer Mas demana legislar sobre els excrements al carrer

Notícia que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Míriam Marco lamenta l'enderrocament d'un edifici antic del carrer Tarragona

Carta que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un cotxe es precipita a la rampa de l'aparcament de la Ciutat de la Justícia

Informació que ha arribat a la secció de Participació Ciutadana

Un veí denuncia que no s'anuncien els canvis de recorregut dels autobusos

L'Ajuntament diu que persones incíviques treuen els cartells que avisen que la parada està anul·lada

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 46 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6

Proposa'ns temes Com participar-hi?

Proposa'ns temes que puguin ser notícia: esdeveniments, noves entitats, curiositats, successos o qualsevol altra informació d'interès. Recorda que L'Hdigital es reserva el dret de no publicar les notícies si aquestes no s'ajusten a les normes de participació.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 21. 01. 2022

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

L’Hospitalet Espai de Debat ha celebrat en format telemàtic, la tercera ronda del cicle de converses “Refer Catalunya”. La trobada, aquesta vegada, va ser amb l’expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla. Va ser entrevistat per la periodista Aurora Anton amb la qual va parlar de diferents temàtiques relacionades amb Catalunya.

La Declaració Unilateral d’Independència (DUI) va ser un dels temes claus de l’entrevista entre la periodista i l’expresident. Montilla, en aquest sentit, va assegurar que el 2017 va demanar a Carles Puigdemont que avancés les eleccions abans de llançar-se a la via unilateral. L’expresident opina que, donades les circumstàncies, “políticament es va fracassar”.

El resultat del procés independentista per al també membre del Senat en aquells moments va ser una pèrdua de prestigi per Catalunya. “Catalunya no és una colònia i, per tant, no té dret a l’autodeterminació”, assegura, i creu que l’aplicació del 155 no hagués arribat amb la convocatòria d’eleccions. “Ara no tindríem la societat dividida, no s’haurien intervingut les nostres institucions i no haurien marxat totes les empreses que van marxar”.

L’expresident Montilla es reafirma en què l’anomenat procés no comença amb la sentència que es va donar a conèixer el 2019, sinó molt abans, el 2012, quan el govern d’Artur Mas deixa de col·laborar amb el Partit Popular i planteja la idea de demanar un referèndum. Ara, en temps de govern de Pere Aragonès, creu que “ Catalunya necessita un govern que governi per a tots els catalans, els independentistes i els no independentistes”.

Durant l’entrevista també es van tractar altres aspectes d’actualitat com la recent notícia de les llicències per edat del Parlament, la nova bonificació lloguer per a joves, la pobresa energètica i la salut mental. En concret, respecte a la bonificació lloguer, en la seva opinió “caldrà que hi hagi polítiques públiques d’habitatge que pensin en la gent jove i afavoreixin l’emancipació”.

Podeu consultar l’entrevista sencera, aquí.

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 01. 2022

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

La plataforma Stop Massificació s’ha concentrat davant de l’edifici de l’antiga fàbrica Cosme Toda, al barri de Sant Josep, per reiterar el rebuig a un projecte urbanístic que consideren desmesurat i que devalua i malmet el patrimoni històric de la ciutat. També ha tornat a cridar l’atenció sobre una possible irregularitat tècnica relativa a les hores de llum solar de la promoció d'habitatges del projecte.

 

A banda de criticar l’excessiva densitat d’edificació del projecte, també ha tornat a cridar l’atenció sobre una possible irregularitat tècnica. La llei estableix que el mesurament per calcular la llum solar que rebrà una promoció d'habitatges s'ha de fer el 21 de gener, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda, i que tots els pisos han de rebre una hora de llum solar com a mínim.

Segons STOP Massificació, amb la configuració actual, això no seria possible perquè alguns habitatges de la promoció de Cosme Toda no tindrien llum solar gairebé en cap moment del dia, ja que la resta d’edificis projectaran ombra de forma permanent.

Eulàlia Panyella Ferreres, integrant de la plataforma STOP Massificació, ha declarat que “aquest tema de les ombres demostraria si realment tots els pisos hi caben o no hi caben, un aspecte que agreujaria la densificació del barri i la sobresaturació dels serveis públics”.

I ha emplaçat l’Ajuntament a que “demostri que el 21 de gener tots els pisos de Cosme Toda tindran una hora de llum solar”. STOP Massificació ha reiterat la seva oposició a l’excessiva densitat d’edificació del pla Cosme Toda i ha recordat que l’Hospitalet ja és el municipi amb la densitat de població més alta d’Europa. 

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

21-01-2022 L'Informatiu - 21-01-2022

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 01. 2022

Un estudi de l'IDIBELL busca per què hi ha persones que no es contagien de Covid ni generen anticossos

Parlem amb la doctora Aurora Pujol, metge genetista

Científics de deu països estan duent a terme una investigació per analitzar les característiques genètiques de les persones resistents a la Covid i que tot i no estar protegits per la vacuna i conviure estretament amb el virus, no s'infecten. A l’Entrevista parlem amb una de les investigadores que hi participa, la doctora Aurora Pujol, metge genetista de l'IDIBELL i professora d'ICREA.

Es tracta d’un estudi a nivell internacional liderat per ciutats com París i Nova York i que està estudiant genèticament a aquelles persones que tot i haver estat en contacte amb malalts de Covid no s’han infectat ni han generat anticossos. La doctora la Aurora Pujol, metge genetista de l'IDIBELL forma part d’aquesta investigació i explica que “volem aplicar eines de la medecina genètica i de seqüenciació del genoma per veure quins factors genètics poden condicionar el preu què hi ha persones que no s’infecten i no deixen entrar al virus a les seves cèl•lules”. Creuen que és la seva genètica que evita que s'infectin.

L'estudi va arrencar a principis de juny del 2020 quan van començar a estudiar a pacients joves sense patologies prèvies pe`ro que acabaven ingressat a l’UCI amb Covid Greu. La doctora Pujol afirma que “vam veure que hi havia unes mutacions que feien a un seguit de pacients joves més sensibles a patir una Covid més greu”.

Ara i a l’altra punta de l’espectre “estem veient que hi ha persones que són molt sensibles a la infecció. La nostra hipòtesis, i que haurem de demostrar, és que hi ha d’haver unes mutacions genètiques a les portes d’entrada de les cèl•lules”. Els voluntaris que han format part de l’estudi són persones que van passar com a mínim 5 dies amb malalts moderats o severs , que van compartir habitació però van tenir una PCR negativa i no van fer cap tipus d’anticossos. La gran majoria han estat sanitaris.

Amb els resultats que generi aquest estudi “podrem conèixer quin és el mecanisme de defensa que no deixa penetrar els virus a les cèl•lules i ens permetrà dissenyar fàrmacs per replicar aquesta barrera”.

 • El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 01. 2022

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

El Consell de Ministres va aprovar el passat dimarts el bo jove de 250 euros mensuals per accedir al lloguer de pisos o habitacions. Un ajut del qual se'n podran beneficiar els joves d'entre 18 i 35 anys durant dos anys per assumir la despesa del lloguer. 

El PSC de L'Hospitalet creu que aquesta iniciativa és una mesura que facilitarà l'emancipació dels joves d'una manera immediata mentre que la resta d'accions del Pla Estatal de l'Habitatge no entrin en vigor. Com l'augment d'oferta pública d'habitatge o la regulació del preu del lloguer.

El primer secretari del PSC L'Hospitalet, Cristian Alcázar, ha declarat que: "estem compromesos en facilitar l'accés a l'habitatge, però creiem que el més important és millorar les condicions de feina dels joves. Mentre això no es materialitza amb la reforma laboral, el bo de lloguer pot ser una empenta per a l'emancipació juvenil".

Aquest subsidi encara trigarà dos mesos a fer-se efectiu i ho farà amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener. Hi podran accedir els joves amb contracte laboral vigent que no superi els 24.318€ d'ingressos anuals i que no estiguin rebent altres ajudes al pagament del lloguer del lloc de residència habitual. En un inici, el preu del lloguer no hauria de superar els 600 euros, no obstant això, les comunitats autònomes podran ampliar-ho fins als 900 euros. Quant al lloguer de les habitacions el preu límit seria de 300 euros ampliables fins als 450 euros.

Des del sindicat CCOO, s'entén el bo jove com una mesura pal·liativa i no una solució real a un problema estructural. Així ho manifestava la coordinadora de CCOO a L'Hospitalet, Liliana Reyes, a les xarxes socials.

 

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia esports 21. 01. 2022

El CB L'Hospitalet arrencarà la segona volta amb manca de ritme

Rep al CB Almozara (dissabte, 20 h)

El Torrons Vicens CB L’Hospitalet començarà aquest dissabte la segona volta de la Lliga EBA. Ho farà al poliesportiu municipal Marcel•lí Maneja davant de l’Almozara. Els riberencs només tenen el dubte d’Arnau Tarrida que es farà un test d’antígens a darrera hora per saber si pot rebre l’alta mèdica.

L’inici de la segona volta de la lliga EBA no arriba en un bon moment pel Torrons Vicens CB L’Hospitalet, que acumula més d’un mes sense disputar cap partit. Una manca de ritme a la que s’han de sumar les diverses baixes de jugadors per Covid, que han reduït de manera dràstica el nombre d’entrenaments en els darrers 10 dies. Amb tot plegat l’equip rebrà a l’Almozara aquest dissabte a casa.

L’Hospi arrencarà la segona meitat de la lliga amb la condició de líder. Una situació de cert privilegi que l’entrenador Xavi Carvajal no vol que relaxi als seus jugadors. I és que des del CB L’Hospitalet no s’amaguen de dir que el principal objectiu ara mateix és quedar primers de grup per poder enfrontar-se a un tercer classificat en la ronda prèvia a la Final a 4 definitiva.

El partit davant de l’Amozara tindrà lloc dissabte, a partir de les 8 del vespre, al poliesportiu municipal Marcel•lí Maneja.

 • Les absències per Covid del personal de les biblioteques de L'H obliguen a reorganitzar els horaris

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 01. 2022

Les absències per Covid del personal de les biblioteques de L'H obliguen a reorganitzar els horaris

Només afecta a l'horari de matí

Les biblioteques de L’Hospitalet han reorganitzat el seu horari d’atenció al públic per garantir el servei que presten a tots els barris de la ciutat. Les absències del personal de biblioteques per Covid obliguen a prendre aquesta mesura a partir de dilluns, 24 de gener i fins a finals de febrer.

Es manté l’horari de tarda, a totes les biblioteques i al matí, dues biblioteques cada dia, de dilluns a divendres. Aquesta reorganització de l’horari queda així:

Els dilluns: la Florida i plaça d’Europa
Els dimarts: Josep Janés i Tecla Sala
Els dimecres: la Bòbila i Tecla Sala
Els dijous: Can Sumarro i Tecla Sala
Els divendres: Bellvitge i Tecla Sala

Els dissabtes les biblioteques mantindran els seus horaris habituals.

No obstant això, independentment d’aquest calendari, les biblioteques atendran als matins els grups escolars ja citats per visitar aquests espais.

Els horaris tornaran a ser els habituals quan la situació ho permeti.

20-1-2022 Entrevista: Marina Rossell presenta "300 crits" al Teatre Joventut

Mostrando el intervalo 1 - 9 de 62.445 resultados.
Artículos por página
Pàgina de 6.939