• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Veïnat i entitats s'uneixen per atendre l'emergència social derivada de la Covid-19

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 06. 2020

Veïnat i entitats s'uneixen per atendre l'emergència social derivada de la Covid-19

Han creat la Xarxa de suport veïnal

Veïns i veïnes i entitats de la ciutat s'han organitzat per crear la Xarxa de suport veïnal per atendre l'emergència social derivada del coronavirus. Impulsen iniciatives com la recollida i el repartiment d'aliments o dues caixes de resistència. Arriben a més de 1.500 persones que no estan sent ateses pels serveis socials. 

Sota el paraigua de la Xarxa d'Economia Social i Solidària de L'Hospitalet, entitats i veïnat s'han unit per cooperar. Una de les iniciatives que han impulsat és el repartiment d'aliments que reben dels bancs d'aliments, de les donacions de veïns o que adquireixen ells mateixos.

També han posat en marxa dues caixes de resistència, una dedicada a aliments i productes de primera necessitat i l'altre específica per a les treballadores de llar i les cues, un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica del coronavrius.

La Xarxa es tracta d'un espai d'ajuda mútua entre el veïnat. La Teresa hi coopera, però també n'és usuària. "Estic col·laborant amb la recollida i el repartiment d'aliments i ells m'ajuden. El meu marit està afectat per un ERTO i tenim tres nenes. Amb aquests aliments podem arribar a final de mes", ha explicat.

El coronavirus ha agreujat la precarietat que viuen moltes famílies i ha visibilitzat la situació d'emergència social en què es trobaven. La Xarxa s'organitza en quatre punts repartits a la ciutat i arriba a més de 1.500 persones que no estan sent ateses pels serveis. "Són persones que s'han quedat sense feina amb la crisi de la Covid-19 o que es troben en situació irregular. El coronavirus ha fet visible la urgència que tenien", ha apuntat Julia Portal, membre de la Xarxa de suport veïnal.

"Nosaltres no tenim la capacitat que té la institució, que és qui hauria d'estar fent aquesta feina. Per això aconsellem que primer truquin al 010, perquè tampoc sabem fins a quant podrà durar aquest repartiment d'aliments, no tenim els mecanismes per sostenir-ho, fem el que podem", ha conclòs Portal.

Des de la xarxa de suport veïnal també s'ofereix assessorament en l'àmbit laboral i legal, en problemes relacionats amb l'habitatge, el pagament de subministraments bàsics, o amb el suport a les víctimes de violència masclista o racista. Es pot contactar amb la xarxa al correu hospitalet@xes.cat o al telèfon 602566974