• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Tot un clàssic de la química, la taula periòdica, acaba de complir 150 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 11. 2019

Tot un clàssic de la química, la taula periòdica, acaba de complir 150 anys

Exposició i conferència en el sí de la 24a Setmana de Ciència

Acaba de complir 150 anys és el que és un clàssic i que tots recordem de l'època de l'institut. És la taula periòdica i els seus elements químics. S'ha fet dins de la Setmana de la Ciència que acull avui la conferència "La prevenció del peu diabètic", al Centre Cultural Sant Josep. Dissabte serà el torn de la 5a Jornada Lúdico-matemàtica a la Rambla Marina.

Aquest diumenge és el darrer dia de la 24a edició de la Setmana de la Ciència amb seguit d'activitats de divulgació científica arreu del territori. El tema central d'enguany és la celebració de l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics.

I el Centre Cultural Sant Josep ha acollit la conferència "La taula periòdica, el piano de la química", a càrrec del professor emèrit d'Enginyeria Química de la UB, Claudi Mans. En un principi eren 63 elements i ara en són 118. S'hi han afegit nous elements com el platí o el tungsté i altres inventats per l'home com l'urani o el plutoni.

Avui és el moment de la conferència "La prevenció del peu diabètic" amb una mirada a aquest grup de síndromes que afecten el peu dels pacients amb diabetis. I aquest dissabte, se celebrarà la 5a Jornada Lúdico-matemàtica a la Rambla Marina amb el carrer Provença on hi haurà l'oportunitat de poder "tocar" les matemàtiques.

I fins el 15 de novembre es poden veure les exposicions "Màquines de Leonardo" i "La taula periòdica", al Centre Cultural Sant Josep amb petites rèpliques d'alguns dels ginyis de Leonardo i amb la versió gràfica de l'aportació del químic rus Dmitri Mendeléiev per podr mirar, jugar i tocar.