• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Tècnics i historiadors destaquen el bon estat del refugi antiaeri de Santa Eulàlia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 10. 12. 2019

Tècnics i historiadors destaquen el bon estat del refugi antiaeri de Santa Eulàlia

Va ser construït al voltant del 1937 o 38

Tècnics municipals i historiadors van traient l'entrellat dels secrets del refugi antiaeri descobert fa pocs dies a Santa Eulàlia. Té la forma d'una L i estava equipat per poder passar força temps en cas de necessitat. Fins i tot s'han trobat llits plegables on poder descansar. Es creu que va ser dissenyat per enginyers del metro.

El refugi descobert a l'estació de metro de Santa Eulàlia aporta més informació sobre quan i qui el va fer. Sembla que la seva construcció és del 1937 o el 1938 feta per enginyers del metro i està ben preparat per passar-hi un bon grapat de dies.

Tota una troballa que ha passat desapercebuda durant més de 80 anys i que s'ha trobat arran d'unes obres de TMB per ampliar un magatzem. El refugi està en un molt bon estat de conservació i la seva construcció va voler minimitzar a la població dels efectes dels bombardejos de l'aviació italiana que donava suport a l'exèrcit de Franco.

El refugi té diferents entrades però només dues són obertes en aquest moments. No sabrem si es podrà visitar fins que el propietari, TMB i l'Ajuntament ho parlin i arribin, o no, a un possible acord.