• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Tall de la L5 del metro entre Collblanc i Can Vidalet a partir del 29 de juliol

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 07. 2019

Tall de la L5 del metro entre Collblanc i Can Vidalet a partir del 29 de juliol

Per les obres de la nova estació d'Ernest Lluch

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet han visitat les obres de la futura estació del metro de la L5 d'Ernest Lluch. Degut a les obres, la línia L5 romandrà tallada a partir dels 29 de juliol i fins a l'1 de setembre entre Collblanc i Can Vidalet.

Fa unes setmanes que es van posar en marxa les obres per habilitar la futura estació d'Ernest Lluch. Unes obres que inclouen el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal•lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, així com un nou pou de ventilació i un conjunt d’actuacions de reforç i drenatge de la infraestructura.

Les obres les duu a terme el departament de Territori i Sostenibilitat, després de molts anys aturades. L'estació es va començar a construir el 2008. Els treballs van suposar el tall de la carretera de Collblanc durant mesos. Però el 2011, les obres es van aturar tot i les reivindicacions veïnals i municipals.

Ara, finalment, està previst que l'estació pugui funcionar el 2020. La nova parada, que se situa entre Collblanc i Pubilla Cases, a la frontera amb Barcelona, serà intermodal perquè permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix i se situa entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases. Damià Calvell ha explicat que està previst que la nova estació doni servei a unes 15.000 persones.

Durant la visita a la nova estació, el conseller de Territori ha explicat que mentre la línia romangui tallada per les obres, hi haurà un servei de bus llançadora, amb la mateixa freqüència que el metro, que pararà a totes les estacions que no tindran servei.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “aquestes molèsties es veuran compensades pels beneficis que pels veïns dels barris de Collblanc i de les Corts i de la qualitat de l’aire tindrà l’entrada en servei de la nova estació d’Ernest Lluch”.

L'alcaldessa també ha recordat que l'estació d'Ernest Lluch era una assignatura pendent i ha agraït el compliment del pacte entre les diferents administracions per recuperar la inversió en infraestructures.

Els treballs que s’estan realitzant

L’estació disposarà de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes. El vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix. A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de L’Hospitalet, s’emplaçarà la sortida d’emergència. La durada de les obres de condicionament és de 24 mesos.