• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Set projectes educatius, culturals i d’innovació social reconeguts com a bones pràctiques locals

  • Set projectes educatius, culturals i d'innovació social, reconeguts com a bones pràctiques locals
  • Set projectes educatius, culturals i d'innovació social, reconeguts com a bones pràctiques locals

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 07. 2020

Set projectes educatius, culturals i d'innovació social, reconeguts com a bones pràctiques locals

Per representar una aportació innovadora i de qualitat en els seus àmbits

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals ha reconegut set projectes impulsats per l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura per representar una aportació innovadora i de qualitat en els seus àmbits. La sessió de networking CREAMatch, Torre Barrina, Cinephone Kids, o els projectes Fem Tàndem L’H, entre les pràctiques que han obtingut el segell. 

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals ha reconegut set projectes impulsats per l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura per representar una aportació innovadora i de qualitat en els seus àmbits.

Els projectes reconeguts són:

En l’àmbit cultural, el banc de Bones Pràctiques reconeix el CREAMatch, una sessió de networking personalitzada realitzada en el marc del Festival CREA 2019, la trobada professional d’agents del Districte Cultural. En un format de speed-meeting de 10 minuts de durada, CREAMatch tenia per objectiu connectar projectes culturals i artístics amb possibles socis, clients, promotors.

En el mateix àmbit, es reconeix com a bona pràctica la idea del Museu de L’Hospitalet d’explicar la història de la ciutat a través de personatges ficticis a Twitter que formava part de l’exposició temporal “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola”. Quatre personatges de diferents generacions i paritaris en gènere narraven, des d’una perspectiva personal, els episodis històrics i els successos locals esdevinguts durant la guerra.

Com a pràctica significativa s’ha reconegut una altra iniciativa del Museu LH: el procés participatiu per transformar l’oferta del servei educatiu. Dels grups de discussió va sorgir un document marc per potenciar la integració, la participació i l’esperit crític en les activitats organitzades pel Museu.

En l’àmbit de les noves tecnologies, es reconeixen dues bones pràctiques. La primara, la filosofia de funcionament de Torre Barrina, l'equipament municipal que, de manera inclusiva, actua com una plataforma d'experimentació, aprenentatge i desenvolupament de projectes socials alhora que estimula la capacitat innovadora de la ciutadania. Un espai obert orientat a connectar persones, col·lectius i projectes d'innovació i tecnologia.

La segona, el projecte Cinephone Kids, per aprendre i crear cinema des del mòbil, es preparava alumnes d’11 a 16 anys en matèria de comunicació audiovisual per elaborar un curtmetratge des de zero amb el mòbil. El projecte es va presentar en el marc de la celebració de YoMo Barcelona (The Youth Mobile Festival).

Finalment, en l’àmbit de l’educació, es reconeix com a bona pràctica el projecte dels programes Fem tàndem L’H, amb la finalitat d’incrementar l’èxit escolar de l’alumnat de L’Hospitalet a través de la singularització dels centres educatius públics de la ciutat, mitjançant centres d’interès vinculats, entre d’altres, a les noves tecnologies, els mitjans de comunicació, la història, la ciència, la música, el teatre, la dansa, la lectura, el museu o la gametització. 

I com a pràctica significativa s’inclou l’anàlisi i la valoració de l’ús del català com a llengua vehicular en les escoles bressol municipals amb entorns socials multilingües, treballat conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet. El programa desenvolupa un pla lingüístic a les escoles bressol municipals per fomentar la millora de les competències lingüístiques dels equips docents i no docents de cada escola, la comunicació entre i amb les famílies.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei, impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya, que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.