• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Salut farà test PCR d’automostra que es recolliran a la farmàcia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 11. 2020

Salut farà test PCR d'automostra que es recolliran a la farmàcia

En parlem amb la farmacèutica Marta de Bolós

El Departament de Salut ha intensificat els cribratges per frenar els casos de Covid-19. En aquesta línia, farà test PCR d'automostra que es recolliran a la farmàcia. Començaran aproximadament d'aquí a un mes i es faran, inicialment, a persones de 50 anys o més.

El sistema serà molt similar a les proves que es fan per diagnosticar el càncer de còlon. En aquest cas, els ciutadans rebran una carta a casa on se’ls convidarà a fer-se un test que hauran de recollir a les farmàcies.

La persona que accepti participar-hi, recollirà el kit, i a casa seva s’agafarà la mostra del nas i la retornarà a la farmàcia. Al cap de 48 hores, ja podrà veure els resultats a “La meva salut”. Serà una sola prova per persona i es començarà a fer entre la població de 50 anys o més.

“Seria una mica com el que es fa al CAP, però en aquest cas la farmàcia proporciona el kit. A més, donem totes les explicacions necessàries perquè la persona pugui agafar-se la mostra a casa correctament”, ha explicat Marta de Bolós, coordinadora de farmacèutics comunitaris del Baix Llobregat, Litoral i L’Hospitalet i propietària de la farmàcia Campoamor. De Bolós ha recordat que “això requereix d’un protocol perquè hi hagi un registre de quines persones se’ls hi ha enviat aquest kit i quin és el resultat”.

Pel que fa a la possibilitat que les farmàcies facin proves d'antígens, Marta de Bolós ha explicat al programa Veïns que de moment, ho veu complicat. “Hi ha molts contres, tan a nivell legal com de seguretat”, ha puntualitzat. De Bolós ha recordat que cal preservar la seguretat dels usuaris de la farmàcia i dels treballadors. “Cal un espai on fer les proves, però no totes les farmàcies en tenen ni estaran disposades a fer-ho”.

En aquesta línia, la farmacèutica ha exposat que “hem de tenir en compte que tenim altres vies que potser no suposen aquests risc i que també poden ajudar a millorar la situació”. “Jo personalment encara no ho veig”, ha conclòs.