• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Reptes sostenibles pel nou curs

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 08. 2020

Els plàstics d'un sol ús i l'ambientalització dels centres educatius: reptes sostenibles pel nou curs

El Projecte L'H Escoles Sostenibles identifica alguns dels temes estrella a l'aula

La xarxa L’H Escoles Sostenibles ja està preparant el curs vinent amb la mirada posada en els reptes sostenibles que comporta l’epidèmia de la covid-19. Les coordinadores del projecte han identificat l’ambientalització dels patis i centres educatius així com l’amenaça dels plàstics d’un sol ús com els principals reptes que caldrà abordar per aconseguir centres educatius més sostenibles.

I és que la crisi sanitària ha vingut acompanyada d’un moment de reflexió sobre l’impacte de l’esser humà en la diversitat del planeta. Així ho assegura Toni Martínez, tècnica de medi ambient de l’ajuntament i coordinadora del programa, qui assenyala que “depenem de la natura per sobreviure, aquesta reflexió ens ha d’ajudar a acostar-nos al medi natural”. En aquest sentit assegura que hauríem de poder “treure a l’aula a l’exterior”.

Per tal de promoure hàbits sostenibles, les coordinadores del projecte creuen que els centres educatius han de predicar amb l’exemple. És per això que proposen una ambientalització dels centres, posant la mirada en la naturalització dels patis, fer un control sobre els productes utilitzats, la gestió dels residus i crear situacions d’aprenentatge a l’exterior, en contacte amb la natura.

La gestió dels residus provocats pels guants i les mascaretes d’un sol ús és un altre dels temes claus que caldrà tractar. “Quan tornem a les aules haurem de tenir en compte l’amenaça dels plàstics” afirma Martínez.

L'H escoles Sostenibles és una xarxa de 38 d'escoles, instituts i escoles bressols de L'Hospitalet que s'han compromès a difondre actituds respectuoses amb el medi ambient, desenvolupant activitats per conscienciar a tota la comunitat. Alguns dels temes que han treballat durant el darrer curs acadèmic han estat la gestió de residus, la creació de l’hort o la necessitat de reduir l’ús energètic.

Una cloenda virtual

La crisi sanitària de la covid-19 també ha provocat que algunes de les activitats previstes de la xarxa s’hagin hagut de readaptar a la teledocència. És el cas de la cloenda, que es va celebrar virtualment i va servir per fer balanç de totes les activitats.

“Els centres venien amb molta empenta i hi han col•laborat molt. Estem molt satisfets amb l’equip perquè veiem com la sostenibilitat va guanyant pas” afirma Carme Bastida, biòloga i educadora del Casalet, qui també és coordinadora del projecte. “El canvi climàtic i la gestió de residus han tornat a ser els temes estrella”.

Altres aspectes que també s’han treballat durant el programa és la creació de comitès ambientals dins dels centres educatius.

L’H Escoles Sostenibles ha aprofitat el confinament per crear un butlletí electrònic amb recursos per famílies, docents i alumnes. També han creat noves xarxes socials i un blog específic del programa.

El programa Aula L'H, de Televisió L'Hospitalet, col•labora amb la xarxa L'H Escoles Sostenibles i emet mensualment un reportatge específic sobre algun dels projectes que es desenvolupen als centres.