• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als mesos d’abril i maig

  • Reducció del 50% del cànon de l'aigua per als mesos d'abril i maig

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 03. 2020

Reducció del 50% del cànon de l'aigua per als mesos d'abril i maig

El cànon social zero s'ha estès a tots els trams per protegir als més vulnerables

El Govern ha aprovat el Decret-Llei de mesures fiscals per donar suport i liquiditat a les famílies i activitats econòmiques mentre duri la crisi pel Covid-19. A proposta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’han inclòs les reduccions transitòries en el tipus de gravamen del cànon de l’aigua aplicable a contribuents domèstics, industrials i assimilables, i ramaders.

Com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig s'aplicarà una reducció en el tipus de gravamen del cànon de l’aigua corresponent als següents usos de l’aigua:

- S’amplia el cànon social a tots els trams de la factura. Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social se’ls aplicarà un tipus de gravamen de 0 euros, en tots els trams de consum (fins ara s’aplicava al primer tram o tram de consum bàsic). A Catalunya hi ha actualment més de 52.000 famílies o persones de col·lectius vulnerables que ja gaudeixen del cànon social.

- Reducció universal del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris domèstics. Als usuaris domèstics que no gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua, se’ls aplicarà un tipus de gravamen resultant d’aplicar un coeficient 0,5 sobre els tipus previstos en els apartats 1 i 2 de l’article 69 del Decret legislatiu 3/2003. En els casos en què es compleixen els requisits previstos a la normativa, aquesta reducció s’afegeix a les bonificacions d’ampliació del primer tram.

- Reducció del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris industrials i activitats econòmiques. Als contribuents que efectuen un ús industrial i assimilable d’aigua, se’ls aplicarà sobre el tipus de gravamen general i l’específic previstos en els articles 71 i 72 del Decret legislatiu 3/2003, un coeficient reductor de 0,5. La mateixa reducció s’aplicarà als valors dels paràmetres de contaminació emprats per a la determinació del tipus de gravamen del cànon de l’aigua mitjançant el sistema de mesurament directe de la càrrega contaminant propi del règim especial i als valors previstos en l’apartat 4 de l’article 74 per a la determinació objectiva de la quota corresponent a usos d’aigua per a la producció d’energia elèctrica.

- Reducció del 50% als usuaris ramaders. Als contribuents que efectuen usos ramaders d’aigua, se’ls aplicarà un coeficient reductor 0,5 sobre els valors previstos en l’annex 6 de l’esmentat Decret legislatiu 3/2003, per a la determinació objectiva de la quota que els resulti d’aplicació.

Aplicació automàtica i universal

Amb caràcter general, la reducció del cànon de l’aigua s’aplica a la factura que inclogui la repercussió del cànon corresponent als consums d’aigua efectuats els mesos d’abril i maig de 2020, en la liquidació que emeti directament l’Agència corresponent al mateix període de consum. Tot i així, en els casos de contribuents als quals l’entitat subministradora factura mensualment o bimestralment el servei, la reducció s’aplica per un període de dos mesos en les factures emeses a partir de l’1 d’abril de 2020.

En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua, conjuntament amb la resta d’administracions actuants i els operadors públics i privats dels serveis d’abastament, estan treballant per tal que la mesura sigui d’aplicació automàtica i universal, de manera que els usuaris no hagin de fer cap tràmit específic per tal de beneficiar-se’n.

L’impacte econòmic d’aquestes reduccions en el pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha xifrat en 50 milions d’euros.