• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Rafael Máñez: “Ningú estava preparat per a respondre a la pandèmia”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 11. 2020

Rafael Máñez: "Ningú estava preparat per a respondre a la pandèmia"

El cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge a l'espai de l'Entrevista

Les Unitats de cures Intensives dels centre hospitalaris són un dels escenaris principals per on està passant aquesta pandèmia. Aquest dijous, a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu parlem amb el doctor Rafael Máñez, Cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge

Actualment, hi ha 484 pacients ingressats a les UCI per covid-19, 99 menys que ara fa 15 dies. La tendència és positiva, però  el doctor Rafael Máñez afirma que “les UCIs encara estan bastant plenes, tot i que podem donar servei a totes les necessitats de malalts Covid i no Covid que tenim a l’hospital”

L’especialitat d’ intensivista ha tingut una especial rellevància durant el confinament. El seu dia a dia consisteix en tractar amb pacients greus i estar prou preparats mentalment per a situacions límits. Tot i així, explica el doctor Máñez, “ningú estava preparat ni física ni mentalment per a la pandèmia. Estem acostumats a tractar amb malalts greus però aquesta situació no s’havia viscut mai“ Afirma que ”veure que els pacients no podien rebre visites dels seus familiars, la seva soledat i ansietat feia que la nostra feina fos encara més difícil”

D’altra banda, l’Hospital de Bellvitge ja ho té tot enllestit per poder obrir el nou mòdul anti-covid al mes de gener i a més també participa en el projecte europeu ENVISION que aplica la Intel•ligència Artificial a les Unitats de Cures Intensives. Máñez explica que “aquest projecte ens serveix per integrar tota la informació que es genera a les UCIs i ens ajudarà a prendre les millors decisions per donar a cada malalt el seu tractament. Segur que serà una eina molt útil amb que esperem comptar a finals de l’any 2022”.