• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Radiòlegs de l'Hospital de Bellvitge estudien les afectacions neurològiques de la Covid-19

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 06. 2020

Radiòlegs de l'Hospital de Bellvitge estudien les afectacions neurològiques de la Covid-19

El treball conclou que no hi ha signes que el virus danyi de manera directa el cervell

L'equip mèdic de l'àrea de neuroradiologia de l'Hospital de Bellvitge ha elaborat un dels estudis més amplis sobre les afectacions neurològiques que presenten alguns pacients que pateixen el coronavirus. El treball conclou, però, que amb proves de neuroimatge no es pot demostrar que el virus danyi de forma directa el cervell.

Alguns pacients infectats per la Covid-19 han desenvolupat afectacions neurològiques. La majoria amb símptomes lleus, com cefalees o confusió. Però d'altres, han presentat símptomes més greus, principalment degut a infarts cerebrals.

A través de l'estudi, "hem analitzat la relació entre la Covid- 19, aquests símptomes neurològics i les manifestacions que presenten en les proves d'imatges cerebrals, tacs i ressonàncies. L'objectiu és conèixer si el virus té capacitat de lesionar el cervell de manera directa", ha explicat el Dr. Albert Pons, neuroradiòleg de l'Hospital de Bellvitge.

Així doncs, a través de les proves de neuroimatge de més d'un centenar de pacients amb Covid-19 han pogut valorar el grau de relació causa-efecte entre el virus i les alteracions neurològiques. Els resultats de l'estudi conclouen que no s'ha detectat dany directe del virus sobre el sistema nerviós central, i per tant, sobre el cervell. Sí però, que pot fer-ho de manera indirecta.

"Hi ha una sèrie de pacients en què podem dir que els símptomes neurològics i la malaltia són purament coincidents. Però en el grup que presenta símptomes més greus, sí que hi pot haver alguna relació, però el dany que està fent el virus en el cervell és indirecte", ha afegit Pons.

De fet, el virus provoca alteracions en el sistema de coagulació de la sang, que són les que posteriorment tindran afectes en el cervell. "Pot formar petits trombes i que això provoqui un infart cerebral o que faci la sang més fluïda i això generi sagnats intracranials", ha conclòs Pons.

L'equip mèdic de neuroradiologia forma part de la unitat que ha posat en marxa l'hospital per atendre les seqüeles de la Covid-19.