• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Professors europeus visiten l’Escola Municipal de música per conèixer el seu model

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 10. 2019

Professors europeus visiten l'EMMCA per conèixer el seu model

Dins del programa URBACT

Professors de sis ciutats europees, que formen amb L’H la xarxa URBACT, visiten aquests dies la ciutat per conèixer les diferents activitats que porta a terme l’Escola de Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Faran sessions de treball, visites a centres educatius i assistiran a concerts de petit format.

Fins el 10 d’octubre, els professors tindran l’oportunitat de visitar classes de tots els estils i llenguatges tan a la seu central de l’EMMCa com als programes Fem Tàndem LH a les diferents escoles.

El coordinador general de l’EMMCA, Raul Brenchat, assegura que “volem exportar un model que arriba a tots els alumnes de la ciutat i que col•labora amb diferents entitats per acabar sent un gran ecosistema”.

De la seva banda, el regidor de cultura, David Quirós, ha afegit que amb aquesta visita “veurem com gràcies a l’esforç de l’equip pedagògic de l’escola de música s’està apropant la música i la cultura a tothom i s’està transformant la ciutat”. Quirós afirma que la formació als projectes Tàndem “permet que els més joves puguin valorar si els agrada la música i si volen continuar amb la seva formació”

L’Hospitalet lidera des de fa un any la xarxa de transferència de coneixement ONSTAGE, formada pels municipis d’Aarhus (Dinamarca), Adelfia (Itàlia), Grigny (França), Valongo (Portugal), Katowice (Polònia) i Brno (República Txeca). Durant els dos anys que durarà la xarxa, s’estan realitzant trobades en cada una de les ciutats, que estan adaptant els principals elements del projecte d’EMMCA

Lideratge hospitalenc de la xarxa URBACT

L’any 2017, l’EMMCA va ser reconeguda com a bona pràctica pel programa europeu URBACT, que identifica casos d’èxit de polítiques públiques i va valorar l’ús d’un servei públic d’educació artística com a eina per al
desenvolupament cultural, la cohesió social i l’èxit educatiu.

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet va començar a funcionar l’any 2005 apostant per un nou model d’oferta educativa que combina l’activitat extraescolar amb la intervenció en escoles de primària per fer arribar la pràctica artística a tots els sectors socials.

El curs 2019-2020, 1.175 alumnes assistiran a classes de música, teatre i dansa a la seu central de l’EMMCA, al barri de Gornal. Pel que fa als tàndems, hi participaran 1.538 alumnes, que rebran classes en horari lectiu.