• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Nova programació de cursos de català

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 09. 2020

Nova programació de cursos de català

Els cursos bàsics seran gratuïts i primarà la inscripció en línia

El Centre de Normalització Lingüística ja ha obert el període d’inscripció de la nova programació de cursos de català, que també estaran influïts pels protocols de prevenció de la Covid-19. L’opció preferent és en línia, també per a les proves de nivell. La inscripció presencial queda reservada a les persones que tinguin dificultats per fer-la a través d’Internet, i sempre amb cita prèvia.

En aquesta nova tongada de cursos s’ofereixen més de 700 places, repartides en 50 cursos, que es faran arreu de la ciutat. En tots els nivells hi haurà tres modalitats: 100% on-line, 75% presencial i 25% en aula virtual i 100% presencial, aquesta última més enfocada als nivells bàsics.

Gemma Vázquez, directora del Centre de Normalització Lingüística, ha assenyalat que "donem prioritat a la presencialitat als cursos bàsics perquè considerem que son els que necessiten més interacció i sovint aquest alumnat no té prou recursos per fer classes virtuals".

Pel que fa al perfil de l'alumnat les motivacions principals continuen sent la voluntat de conèixer la llengua i l'àmbit laboral. Marlene Saldívar Ortiz ha indicat que "soc en una ciutat on el català és molt important i també ho és per aconseguir una feina. Però també m'agraden molts idiomes i aprendre'n un de nou em sembla excel·lent". I Míriam Suárez Aguilar ha assenyalat que "ja vaig fer cursos a Girona i ara vull acabar-los, sobretot per la feina".

Per evitar contagis de Covid-19, hi haurà una ràtio més reduïda d’alumnat a les aules, taules més separades, hi haurà gel hidroalcohòlic a totes les dependències i l’ús mascareta serà obligatori. "A més, com que no es podran fer grups bombolla, de convivència estable, les aules es desinfectaran després de cada sessió", ha explicat Gemma Vázquez.

Els cursos bàsics arrencaran a finals de setembre i la resta el 5 d’octubre. Hi haurà descomptes per a famílies nombroses i persones a l’atur. I, com a novetat, també a persones en situació d’ERTO.