• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Noemí de la Calle: “Durant la pandèmia la Generalitat va actuar tard

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 17. 09. 2020

Noemí de la Calle: "Durant la pandèmia, la Generalitat va actuar tard i malament i va deixar moltes residències d'avis desprotegides"

Parlem amb la diputada hospitalenca de Ciutadans al Parlament

Aquesta setmana s'ha posat en marxa al Parlament la Comissió d'Investigació per la Gestió de les Residències de la Gent Gran durant la pandèmia, un dels temes més dolorosos de la crisi sanitària. Volem parlar dels seus objectius amb la diputada de Ciutadans, l'hospitalenca Noemí de la Calle, a l’espai de l’entrevista de l'Informatiu

Durant la crisis del coronavirus a les residències de gent gran van morir 4.000 persones, és per això que des de dilluns s’ha posat en marxa al Parlament de Catalunya una Comissió d’investigació que vol resoldre què va passar aquelles setmanes. Segons, Noemí de la Calle “ha de servir per investigar i analitzar quines decisions van ser encertades i quines no, quins són els seus responsables per depurar responsabilitats per tal que no torni a passar”

La diputada de Ciutadans apunta que ja “era conegut que el sistema d’atenció a la dependència tenia moltes mancances, que les administracions mai han dotat de prou pressupost les polítiques per a garantir l’atenció de la gent gran amb necessitat de cures”. Afegeix que “a Catalunya, la cartera de serveis socials no està actualitzada des del 2007 i les ràtios de professionals no són les adequades, amb una planificació insuficient i una despesa inferior a la que requereix cada persona”

Per a de la Calle, la “Generalitat va actuar tard i malament en la gestió del coronavirus deixant a les residències desprotegides”.

A la Comissió d’investigació tindrà la paraula alguna de les famílies de L'Hospitalet que s'han vist afectades per aquesta gestió de les residències de gent gran. “Hi ha relats terribles amb molta angoixa per no haver pogut comunicar-se amb els seus familiars o per no saber res d’ells durant setmanes” De fet, alguns afectats recorreran a la via judicial, tot i que, apunta la diputada taronja, “no és just criminalitzar a aquest sector, sí que hi ha hagut casos concrets on no es van fer bé les coses”

Pel que fa als resultats de la Comissió, de la Calle insisteix en que “ha de servir per prendre consciència que les persones grans són ciutadans de ple dret i que va ser un error no donar-los el mateix tracte que al sistema de salut, deixar-los desatesos fins que la conselleria de Salut no es va fer càrrec, o bé no buscar prou personal”