• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Montse Abolafia: “El PDU no encaixa amb el que hauria de ser L’H”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 11. 2020

Montse Abolafia: "El PDU no encaixa amb el que hauria de ser L'H"

Parlem amb una dels membres de la plataforma "No Més Blocs" a l'Entrevista

Després de fer-se públiques dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que declaraven nul de ple dret el Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat (PDU), parlem a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu amb Montse Abolafia, membre de "No Més Blocs"

Aquesta plataforma fa anys que lluita perquè no es porti a terme el Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat (PDU). Ens els darrers 15 dies el TSJC ha emès dues sentències, a instàncies de les formacions locals de L’H en Comú Podem i ERC, que declaren declaren nul de ple dret el PDU Granvia-Llobregat. En aquest sentit, Montse Abolafia afirma que “per a No Més Blocs ha estat una doble alegria perquè la lluita ha donat els seus fruits. Les sentències avalen els motius que ens han mogut a oposar-nos a aquest pla. Es mirava pels interessos dels propietaris i no pel bé comú dels ciutadans”

A les sentències es destaca que no es poden considerar d’ús públic les zones verdes que s’havien projectat sobre vials i rotondes. Albolafia creu que “el que ha dit el jutge pot crear jurisprudència i quan es redactin plans urbanístics s’haurà de tenir en compte que no es poden inventar zones verdes només per incrementar el nombre d’edificis. Les zones verdes s’han de fer segons les necessitats de la població”

Aquestes sentències no són fermes ja que permet recurs de cassació, una via que l’equip de govern emprendrà, segons ha confirmat l’alcaldessa Núria Marín. Tot i això, des de No Més Blocs afirmen que "el PDU no encaixa en el que hauria de set L’Hospitalet. Els veïns cada cop reclamen més espais lliures, verds i la conservació de tot el patrimoni”

Un dels efectes d'aquesta sentència és l'aturada de les obres del PDU que el proper estiu havien de començar, justament amb el soterrament parcial de la Gran Via. Montse Abolafia apunta que “des de No Més Blocs no ens hem oposat al soterrament. El projecte, però, no parlava de soterrament sinó de cobertura parcial d’uns 700 metres. Primer caldria fer un soterrament d eles vies per fer el de la Gran Via com cal”

Finalment, Abolafia lamenta “l’estat amb què es troben algunes de les masies de la zona de Cal Trabal com ara Cal Masover Nou. Els orbitaris haurien d’haver fet carreg d’aquesta conservació, i l’ajuntament tampoc ha estat gaire interessat”.