• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Més de 30.000 infants i joves de L’H comencen el curs escolar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 12. 09. 2019

Més de 30.000 infants i joves de L'H comencen el curs escolar

Una de les novetats és l'institut escola Pere Lliscart

Les escoles i instituts de la ciutat han obert portes el 12 de setembre. Més de 30.000 infants i joves de L’Hospitalet de 3 a 16 anys han iniciat un nou curs a les etapes de primària i de secundària obligatòria. Una de les novetats del curs és la creació d’un segon institut escola a la ciutat, el Pere Lliscart. 

Un total de 2.181 cursen P3, distribuïts en 95 grups –un més que l’any anterior–, el 58,5%, escolaritzats a la pública. En el cas de primer d’ESO, l’han començat 2.350 alumnes, distribuïts en 84 grups. Un 51% s’ha matriculat en instituts públics.

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha visitat l'escola Ausiàs March en el primer dia de classe i ha destacat que tots els centres educatius han obert amb normalitat. 

La posada en marxa del segon institut escola a la ciutat, en concret al barri de Collblanc, és una de les principals novetats del curs 2019-2020. El tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells, que també ha visitat l'escola Ausiàs March, ha explicat que el model d'institut escola millora l'èxit escolar. "L'institut escola de Gornal va ser el primer que va seguir aquest model a la ciutat i hem constatat que s'ha millorat el rendiment dels alumnes. Pensem que caldria potenciar més instituts escoles a L'Hospitalet sempre que es vetlli per l'equitat en la qualitat de tots els centres", ha dit. 

El centre Pere Lliscart ha obert portes com a institut escola, amb 4 grups de secundària que s’han hagut d’encabir provisionalment en mòduls prefabricats ubicats al solar d’aparcament de superfície del carrer de Felip Pedrell, a l’espera que la Generalitat adapti i ampliï les instal•lacions. A aquests mòduls se li han de sumar 4 barracons més ubicats al pati de l’Institut Jaume Botey, a Santa Eulàlia.

En el cas de primària, ha estat necessari ubicar dues aules en mòduls prefabricats a l’Escola Milagros Consarnau (Santa Eulàlia) i a la Pep Ventura (Collblanc-la Torrassa). “Això és excepcional, perquè mentre a Catalunya aquestes etapes van a la baixa, a L’H encara hi ha creixement”, diu el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells. 

A més, els alumnes dels centres Paco Candel i Ernest Lluch continuen un curs més en mòduls a l’espera que comencin la construcció d’aquestes escoles. En el cas de l’Ernest Lluch, les obres –en procés de licitació obert per valor de 4,2 M€– començaran al llarg del curs, i respecte a la construcció de la Paco Candel, que pagarà la Generalitat però que executarà l’Ajuntament, s’està avançant en la tramitació de la licitació.

S'amplien els cursos de conversa d'anglès

D’altra banda, l’Institut Eugeni d’Ors s’incorpora al Programa d’auxiliars de conversa d’anglès, que es desenvolupa de manera pionera a la ciutat en els grups de 4t d’ESO. En total, aquest curs, que serà el quart que es fa, es beneficiaran del programa 2.500 alumnes, dels quals uns 500 són alumnes de 1r a 3r d’ESO, que participen d’una experiència pilot a tres instituts de la ciutat. El programa l’imparteixen 14 auxiliars de conversa en anglès nadius.