• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Més de 200 persones es manifesten per un nou model social i urbanístic a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 11. 2019

Més de 200 persones es manifesten per un nou model social i urbanístic a L'H

Convocades per "Un altre L'H és possible", que aplega una trentena d'entitats

Més de 200 persones han participat en la manifestació unitària convocada per la plataforma Un Altre L'Hospitalet és Possible, de la qual formen part una trentena d'entitats de la ciutat. Amb sortida a Can Trinxet, els manifestants han arribat fins la plaça de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest conjunt demanant al consistori un gir pel que fa a les polítiques d'urbanisme, patrimoni o habitatge, entre d'altres.

Les reclamacions en l'àmbit urbanístic han centrat gran part de les consignes dels manifestants, que denuncien una "ciutat massificada i al servei dels especuladors". Per això el manifest exigeix la paralització de projectes com el PDU Granvia-Llobregat o el Pla de Cosme Toda, a més d'una moratòria urbanística als barris més densos de L'Hospitalet i la preservació de l'arbrat i les zones verdes de la ciutat, com és el cas del Parc de l'Alhambra.

Un Altre L'Hospitalet és Possible també reclama a l'Ajuntament una ciutat més accessible i sostenible, a més de demanar la defensa del patrimoni i la recuperació d'espais com el Castell de Bellvís o Can Trinxet.

Les polítiques d'habitatge són un altre pilar del manifest signat per les diverses entitats de la plataforma, amb propostes com un Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics o l'ampliació del parc d'habitatge social

Pel que fa a mesures socials, la plataforma exigeix que es garanteixin els equipaments i serveis per a tots els ciutadans. També demanen un model educatiu públic, inclusiu i en català amb escoles sense barracons i la reforma integral del sistema públic de pensions

En el manifest també es demana més transparència i participació de la ciutadania.

Dins d'Un Altre L'Hospitalet és Possible hi participen entitats de diferents àmbits com ara Can Trinxet Viu, la Xarxa Groga, el Sindicat de Llogateres, Defensem el Castell de Bellvís, l'Associació Sumem, La Saboga o Salvem el Parc de l'Alhambra. A més, la plataforma compta amb l'adhesió de cinc associacions de veïns de la ciutat: la de Collblanc-Torrassa, Gornal, la Florida, la independent de Bellvitge i Som Santa Eulàlia.