• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Maria Hilda López: “estem millor preparats per afrontar aquesta crisi”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 06. 2020

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

Tots els indicadors parlen de l’arribada d’una gran crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19. Un dels col.lectius que ja pateixen les dificultats d’inserció al mercat laboral són les persones majors de 45 nays . En parlem amb la presidenta d’ASSAT 50 , l’Associació d'aturats majors de 45 anys, una entitat que treballa per a la reinserció laboral d’aquest col·lectiu

Fa uns dies que el Consell de Ministres aprovava l’Ingrés mínim vital, una prestació per a les persones més vulnerables en situació de pobresa extrema que es calcula que a l’estat espanyol són 1 de cada 5 i que amb els efectes de la pandèmia encara augmentarà el seu número.

A Catalunya, ja existeix la Renda mínima Garantida que serà compatible amb el cobrament de l’Ingrés mínim vital, entre 460 i 1000 €, i que es començarà a cobrar aquest mes d ejuny.

Des de l’entitat ASSAT 50, la seva presidenta, Maria Hilda López, valora de manera molt “positiva aquest ingrés mínim perquè cada cop trobem més persones que viuen amb molta pobresa. Ara esperem que la gent pugui cobrar-la sense problemes ja que ens consta que amb la Renda mínima hi ha hagut problemes de tràmits “

L’augment de les xifres de l’atur i de treballadors que es troben en processos d’ERTOS també fa témer a l’entitat que augmenti entre les persones de més de 45 anys. López apunta que “la meitat de les persones aturades ja són majors de 45 anys, que pateixen discriminació laboral per edat i que els costa més trobar feina”. Afegeix que “durant la crisi del 2008 , el col.lectiu va patir molt i ara esperem que no es pateixi tant i que la tasca d’entitats com la nostra hagi servit per reconéixer el col.lectiu”

ASSAT 50 va néixer fa 7 anys i és per això que Mª Hilda López afirma que “ara estem més preparats per afrontar aquesta crisis i ho farem millor”

Els diferents projectes que té en marxa l’entitat s’han hagut d’adaptar als efectes de la pandèmia amb, per exemple, entrevistes laborals on line o formació també en aquest format