• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les PAHs de L’H consideren que s’hauria de mantenir la moratòria dels desnonaments

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 05. 06. 2020

Les PAHs de L'H consideren que s'hauria de mantenir la moratòria dels desnonaments

Des de dijous els jutjats reactiven els processos de desallotjament

La PAH i altres entitats van convocar aquest dijous protestes davant de la Ciutat de la Justícia per denunciar que es reactiven els desnonaments aturats per la pandèmia. El jutges ja poden reprendre processos de desallotjament de les persones que no puguin acreditar una vulnerabilitat causada per l’epidèmia. Des de la Plataforma, demanen que es paralitzin uns mesos més els desnonaments de famílies vulnerables

Des d’aquest dijous, els jutges ja poden dictar ordres de desnonament, després que s’hagi aixecat la suspensió de terminis processals que el Govern Espanyol va decretar el 14 de març amb la declaració de l’estat d’alarma.

Després d’això, la PAH i altres entitats van convocar protestes dijous davant de la Ciutat de la Justícia. Tot i que l'estat d'alarma s'allargarà fins al 21 de juny, els processos de desnonament es reactiven de manera immediata i els més amenaçats són aquells que no puguin acreditar que la seva vulnerabilitat és causada per l'epidèmia de coronavirus. Des de la PAH L'Hospitalet, Teresa Sánchez, ha explicat que "nosaltres considerem que la moratòria s'hauria de mantenir en aquest moment tant complicat que estem vivint, el sentit comú diria que no s'haurien de reactivar fins que el demandant ho sol·licités, però veurem què fan els jutjats"

D'altra banda, Antonio Torres, membre d'un altre de les plataforma d'afectats, la PAH Ciudad de L’Hospitalet, considera que "s'han de paralitzar els desnonaments en un moment de gran vulnerabilitat per a moltes famílies, fins que no hi hagi altres sol.lucions."

El decret del govern espanyol detalla que les persones que podran demanar l'ajornament del llançament hauran de demostrar que la seva vulnerabilitat és conseqüència directa de l'epidèmia de Covid-19. La normativa recull que s'hi puguin acollir aquells que hagin patit un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) al seu lloc de treball, hagin perdut la feina, hagin vist reduïda la seva jornada per assumir tasques de cures o hagin patit una reducció dels ingressos en el conjunt de la unitat familiar en comparació amb el mes anterior. En aquest escenari, els col·lectius en defensa del dret a l'habitatge alerten que són moltes les famílies en risc de desnonament que no es podran beneficiar de la suspensió.

El Govern obre la convocatòria d’ajuts al pagament de lloguer per al 2020

El Govern de la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la Secretari de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per a aquest any 2020, en ple context de crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La voluntat del Govern és continuar donant resposta a les famílies que necessiten els ajuts per poder seguir vivint en el seu habitatge de manera habitual i continuada. La línia d’ajuts que s’ha publicat aquest dimecres està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que s’hi podrien veure abocades si no compten amb una ajuda. Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2019, dels ajuts se’n van beneficiar 52.073 famílies d’arreu del territori.

Fins a 200 euros al mes per habitatge

La subvenció de l’agència es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència; del 30% de l’import de la renda quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%, i del 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos.

Les sol•licituds es poden presentar fins al 3 de juliol. Els models dels impresos normalitzats de les sol•licituds es poden obtenir telemàticament i s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts.