• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les Festes del barri de Granvia Sud busquen el relleu generacional

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 06. 2019

Les Festes del barri de Granvia Sud busquen el relleu generacional

Els organitzadors estan satisfets amb la festa, però esperen que creixi la implicació dels veïns

La Festa Major de Granvia Sud celebrava aquest cap de setmana el seu cinquanta-uné aniversari i ho feia, com sempre, treient als veïns al carrer durant els quatre dies de festa. Les xarangues, els concerts o la festa de l'escuma van animar una festa per la que els organitzadors reclamen un relleu generacional.

Granvia Sud, el barri més nou de la ciutat, ha celebrat aquest cap de setmana la seva cinquanta-unena festa major. Més de mig segle de celebració no passa en va, i els veïns que han organitzat durant tota la vida la festa desitgen una major implicació de les noves generacions. Mercè, exmembre de la Comissió de Festes, creu que  "potser pel tarannà de la feina els joves no s'impliquen massa, llavors costa que hi hagi una comissió, perquè per portar una cosa, per petita que sigui, costa molta feina."Això sí, si tot el jovent puja com el Joan, el relleu generacional està assegurat. Aquest jove veí de nou anys convidava a "que la gent s'animi, perquè si segueix sense venir gent, aquí acabarem sent quatre gats!".


La festa es va celebrar de divendres a dijous, Però el cap de setmana és quan es vivien dos dels actes grossos. Dissabte una cercavila amb xaranga i gegants envaïa la Gran Via per demostrar a tothom que el barri estava de festa, i que la cosa acabava de començar. Paco del Río, de l'Associació de veïns de Granvia Sud, explicava que "els gegants, la xaranga i botifarrada són senyal que tot comença molt bé i que ens esperen uns dies de molta festa i de poc dormir".


I de la cultura tradicional a les tradicions modernes. Diumenge al matí l'hora del vermut es passava ballant entre pols de colors i escuma. La festa Holy i la festa de l'escuma són d'aquelles coses que posen d'acord a tothom.
La Júlia, la Claudia i la Lucía, afirmaven, totes tres utilitzant quasi les mateixes paraules, que un diumenge com aquest "és molt divertit, i molt interessant, i molt xulo i molt divertit, perquè a més així els nens que no marxen de vacances poden fer coses divertides a l'estiu".


La barreja de colors, aigua, i, finalment, escuma van fer que l'arriba de l'estiu se celebrés de nou ballant, igual que s'ha fet els últims 51 anys.