• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Policia Nacional desarticula una xarxa que falsificava targetes de residència

  • La Policia Nacional desarticula una xarxa que falsificava targetes de residència de ciutadans de l'Índia i el Pakistan

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 08. 2020

La Policia Nacional desarticula una xarxa que falsificava targetes de residència de ciutadans de l'Índia i el Pakistan

A L'Hospitalet s'hi ha fet una detenció i dos registres

Agents de la Policia Nacional han detingut dotze persones i han desarticulat una organització que es dedicava, presumptament, a tramitar i proporcionar de manera fraudulenta targetes de residència de familiar de ciutadà de la Unió Europea a persones d'origen indi i pakistanès. Una de les detencions s'ha realitzat a L'Hospitalet, on també s'hi ha fet un dels dos registres domiciliaris.

A canvi de 20.000 euros, la xarxa simulava matrimonis entre persones migrades en situació irregular i dones nacionals de la Unió Europea, principalment de Romania, a les quals oferien una substancial compensació econòmica per fer veure que eren la parella dels ciutadans extracomunitaris que buscaven la seva regularització.

Per simular la unió matrimonial, l'organització falsificava diversos documents com ara certificats d'empadronament, certificats de matrimoni, contractes laborals o altes a la Seguretat Social.

Per aquesta activitat, l'organització -assentada a Espanya i Alemanya- hauria tret un benefici de més d'un milió d'euros. De fet, amb la desarticulació de l’entramat, s'han anul•lat més de 50 targetes obtingudes de manera fraudulenta.

En la majoria dels casos, quan les persones d'origen indi i pakistanès obtenien la targeta de residència marxaven a d'altres països de la UE, ja que adquirien el dret a la lliure circulació per la Unió. D'altra banda, les dones comunitàries tornaven al seu país d'origen de manera immediata.

L'operació policial, que s'ha fet amb la col•laboració de l'EUROPOL, ha permès detenir de dotze persones per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i falsedat documental. S'han detingut set persones a Barcelona, dues a Mataró, una a L'Hospitalet, una a Sitges i una a València. En els tres registres que s'han practicat -dos a L'Hospitalet i un a Barcelona- s'hi han intervingut 10.000 euros en efectiu, documentació i material informàtic.