• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La plataforma STOP Massificació veu insuficient la museïtzació de les restes de Cosme Toda

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 11. 2020

La plataforma STOP Massificació veu insuficient la museïtzació de les restes de Cosme Toda

Reclamen que l'Ajuntament expliqui per què s'han tornat a cobrir part dels vestigis

Stop Massificació Cosme Toda i el Grup de Patrimoni de L'H consideren insuficient el projecte de l'Ajuntament per conservar i fer visibles part dels forns industrials i galeries trobades durant les obres del pla urbanístic de Cosme Toda. Lamenten que s'hagin tornat a cobrir moltes de les estructures descobertes i per això demanen al consistori que doni a conèixer quins criteris arqueològics que s'han seguit.

"S'ha assassinat un recinte fabril i s'ha acabat amb tot el que contenia", assegura Cristóbal Ortega, membre del Grup de Patrimoni. "Hi ha hagut set arqueòlegs treballant-hi constantment però no sabem quins són els resultats del seu estudi ni la valoració sobre si calia protegir o no determinades restes", afegeix.

També critiquen que el pla de museïtzació ha obeït a criteris urbanístics perquè només preveu conservar les restes que no es troben sota els blocs d'habitatges projectats. En aquest sentit, Daniel Rueda, membre de STOP Massificació, afirma que "s'han destruït  forns que estaven en millor estat de conservació que alguns dels que es conservaran perquè coincideixen amb la planta dels edificis que es contruiran. El projecte prioritza l'especulació".

A banda de l'impacte sobre el patrimoni, STOP Massificació L'H Cosme Toda assegura que el pla urbanístic de Cosme Toda, que suposarà la construcció de gairebé 900 habitatges i l'arribada d'un gran nombre de nous veïns, agreujarà la manca d'espais de lleure i d'equipaments al barri. A més, la plataforma considera que en fomentarà l'expulsió dels actuals veïns.

Per la veïna del barri i membre de l'entitat, Dina Sancho, "es tracta d'un exemple de gentrificació de manual: són pisos d'entre 320.000 i 450.000 euros amb piscines privades que la gent del barri no podrem comprar a aquests preus".

Des de STOP Massificació demanen aturar les obres i iniciar un procés participatiu per redefinir el projecte.