• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La nova residència de gent gran de Prytanis obre pendent d’oferir places públiques

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 09. 2020

Obre la nova residència de gent gran de Prytanis pendent d'oferir places públiques

La llista d'espera a L'H supera els quatre anys

La nova residència de gent gran de Prytanis a Plaça Europa està enllestida, després de dos anys d’obres. Actualment, hi ha una desena d'usuaris a les seves instal•lacions, però la majoria de les seves habitacions encara estan buides ja que el centenar de places concertades amb l’administració pública segueixen congelades. La llista d’espera a L’H per a una plaça pública supera els quatre anys.

El nou edifici de la residencia Prytanis està situat al carrer Amadeu Torner, 43, té quatre plantes, cuina pròpia, un centre de rehabilitació i diferents sales d'estar i de reunions per poder trobar-se amb familiars. Es preveu que hi treballin una setantena de professionals, que posaran l’accent en l’atenció sanitària.

La nova residencia té més de 140 habitacions, de les quals un centenar haurien de destinar-se a places concertades amb la Generalitat però, segons explica Ignasi Coll, director mèdic de Prytanis,“la concertació segueix congelada per part de l’administració, quan s’obrin les llistes nosaltres ja ho tenim tot llest per garantir el servei als nostres residents”.

Segons fonts de la Conselleria de Treball i Afers Socials el concert de places de residència i centre de Dia del nou Prytanis sí és efectiu. El centre iniciarà la seva activitat en el context extraordinari de la Covid-19 i funcionarà dins del Pla de Contingència de la Xarxa Pública.

L’obertura d’aquesta residència arriba en època de pandèmia. De fet, fins la setmana passada, explica Coll, “els ingressos estaven molt limitats i només podien venir derivats de centre sociosanitaris o d’hospitals. Això ara ja ha canviat, però l’entrada de residents és molt lenta amb proves PCRs incloses per tal de garantir la salut tan dels usuaris com dels treballadors”

La construcció d'aquesta residència no ha estat fàcil. El 2005 es va signar un conveni entre l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Generalitat on hi constava aquest equipament per pal•liar el dèficit històric de places de residències de gent gran a la ciutat.

El consistori va cedir els terrenys perquè es construís un centre amb places públiques, però no va ser fins 13 anys després quan es va posar la primera pedra. Amb l'obertura d'aquest centre, i si es confirma el concert amb la Generalitat, es podrà reduir la llista d'espera per accedir a una plaça pública. A L'Hospitalet, el temps d'espera supera els quatre anys.