• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Generalitat presenta el protocol dels centres educatius davant la COVID-19

  • La Generalitat presenta el protocol dels centres educatius davant la Covid-19

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 08. 2020

La Generalitat presenta el protocol dels centres educatius davant la Covid-19

Quan hi hagi casos positius es confinarà tot el grup d'alumnes i se'ls farà el test PCR

Els departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat han fixat el pla que determina com ha de ser la gestió dels  casos de COVID-19 que es puguin produir en els centres educatius durant el proper curs. Entre d'altres mesures, el document preveu quarentenes de 14 dies i la prova PCR per a tots els membres d'un grup estable en el qual es confirmi un cas positiu entre l'alumnat o el professorat.

A més, quan diferents grups de convivència estable -generalment una classe i el seu tutor o tutora- es relacionin entre sí o coincideixin amb membres d'altres grups caldrà utilitzar mascareta i mantenir la distància de seguretat.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que "en l’actual situació de pandèmia és evident que hi ha incidències en el dia a dia, però hem d’estar preparats per afrontar-les amb la màxima seguretat".

Així, Bargalló ha apuntat que el document vol donar resposta a "l’emergència pedagògica en què ens trobem. El servei educatiu és més que mai un servei públic essencial pel que fa a la formació dels nostres nens i joves, que hauran estat 6 mesos desconnectats del dia a dia quotidià de l’escola, no podem tenir una generació de joves amb una desconnexió constant de l’escola”.

Quan no es pot anar a l'escola?

El protocol determina que per accedir als centreses famílies han de verificar que els infants no presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 ni una temperatura superior al 37,5ºC. Tampoc es permet anar a escola si s'està a l’espera d'un resultat de PCR, si es conviu amb una persona diagnosticada o si, òbviament, s'està en quarentena. A més, es valoraran les implicacions de reprendre l’activitat presencial als centres en aquells alumnes que tinguin una malaltia crònica d’elevada complexitat, en acord entre la família i l’equip pediàtric.

El retorn al centre educatiu d’un cas confirmat de Covid-19 es farà un cop passin com a mínim 72 hores des de la resolució dels símptomes, sempre que la persona no hagi requerit ingrés hospitalari, l’hagi atès l’atenció primària i hagi estat aïllada al domicili durant al menys 10 dies. Per tornar al centre no serà necessària la realització d’una PCR de control.

Els germans o familiars d’un cas sospitós han de romandre a casa a l’espera dels resultats. En sortir negatiu, es poden reincorporar al centre. En cas que es confirmi el positiu, la resta de membres de la família hauran de fer quarantena durant 14 dies i passar el test.

Per al personal del centre, a més, s’indica que ha de posar-se en contacte amb el Servei de Prevenció de Riscos Laborals per comunicar el seu aïllament i per tal que el servei en pugui fer el seguiment si el test dona positiu. En cas que la PCR sigui negativa, el professional es podrà reincorporar al centre un cop s’hagi recuperat del quadre clínic i hagin passat 24h mínim sense febre o símptomes.

En quins casos s'haurà d'aïllar el grup?

Si es confirma un cas positiu en un o més membres d’un grup de convivència estable, el document recomana la quarantena de tot el grup durant 14 dies. Això suposarà la interrupció de l’activitat lectiva presencial per al grup, a qui se’ls farà a tots el test PCR.

A més, si es donen dos casos positius en diferents grups de convivència però que comparteixen un mateix espai es recomana la quarantena dels grups de convivència d’aquell espai durant 14 dies. De la mateixa manera s’interromprà l’activitat lectiva presencial en l’espai afectat durant el mateix període i es farà el test a tots els membres del grup.

Si els casos positius són en grups no convivents que no comparteixen l'espai, la quarentena de 14 dies es plantejaria només per aquells grups afectats amb testos PCR per a tots els seus membres. Es podria, a més, plantejar la interrupció de les classes presencials durant aquest temps.

Quin protocol haurà de seguir el personal del centre?

Si un alumne o membre del personal presenti símptomes compatibles amb la Covid-19 caldrà portar-lo en un espai separat ventilat, col·locar-li la mascareta i en cas de símptomes de gravetat, trucar al 061.

El director del centre haurà d'avisar a la família, mentre que el CAP, a través del pediatra o metge haurà de valorar els símptomes i decidir la realització del test PCR, indicar l’aïllament de la persona atesa i qui hi conviu fins conèixer el resultat del test, i recollir els contactes estrets de l’entorn familiar.

D'altra banda, el Servei de Vigilància Epidemiològica avisarà a la direcció del centre educatiu del possible cas, recollirà els contactes estrets de l’entorn escolar, farà seguiment del resultat del PCR i, en cas de confirmació positiva, n’indicarà les mesures necessàries d’aïllament i quarantena.