• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Generalitat flexibilitza les visites i sortides de les residències de gent gran

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2020

La Generalitat flexibilitza les visites i sortides de les residències de gent gran

Es tindrà més en compte la situació de cada centre que el risc de rebrot al territori

El Departament de Salut ha actualitzat el Pla sectorial de gestió del coronavirus en les residències de gent gran per tal de flexibilitzar les visites i les sortides dels centres. A banda de mantenir la prevenció clínica, la nova normativa vol promoure les necessitats més socials i afectives dels residents i les seves famílies.

A diferència de l’anterior protocol, ara es prioritzarà la situació de cada residència i no es tindrà tant en compte el risc de rebrot a l'àrea o municipi on es troba.

Així, es permetran les visites en espais habilitats especialment i aïllats de la resta de la residència, sempre que els usuaris no tinguin la Covid. Seran, a més, en els centres classificats com a verds o taronges, és a dir, els que no tenen casos o els que, malgrat haver-hi alguns residents contagiats, tinguin el brot controlat. 

Una de les novetats introduïdes pel nou pla és que els usuaris podran rebre visites de més d'un familiar, quan fins ara estaven limitades a només una persona. A més, les trobades, que han d'estar autoritzades amb cita prèvia, podran fer-se ara almenys un cop per setmana.

Amb el nou pla també es facilita les sortides dels usuaris a l’exterior del centre, independentment de la situació epidemiològica al municipi. Així, els usuaris podran marxar sols de la residència si tenen prou autonomia com per mantenir per sí sols les mesures de protecció establertes. En cas de sortir amb familiars es recomana constituir unitats de convivència estable. A més, si la sortida supera les 3 setmanes caldrà fer una prova PRC a la tornada i una quarantena preventiva de 14 dies.

Des de la residència Santa Eulàlia, però, reclamen més mesures a les administracions. El director executiu de la Fundació Santa Eulàlia, Jofre Fuguet, reivindica "treballar conjuntament amb l'Ajuntament i el Departament de Salut per dissenyar uns itineraris segurs a l'entorn de la residència". 

En aquest sentit, Fuguet demana que "es reservi un espai en un parc o l'aire lliure en què les persones residents i les seves famílies s'hi puguin estar de manera controlada".

Tot i la millora de la capacitat cognitiva i del benestar emocional dels usuaris, la flexibilització de les visites i les sortides també pot comportar un major risc de contagi. Per això s'apel·la a la responsabilitat de les famílies. 

"La flexibilització està molt bé i ens dona avantatge davant les malalties neurodegeneratives que pateixen moltes persones grans, però el visitant extern ha de ser conscient que s'ha de protegir per així protegir també les persones que viuen a les residències", explica Fuguet.

La residència també reclama incrementar la periodicitat de les proves PCR a treballadors i usuaris.