• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Fundació Santa Eulàlia demana material de protecció

  • La Fundació Santa Eulàlia demana material de protecció per als professionals que treballen amb la gent gran

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 25. 03. 2020

La Fundació Santa Eulàlia demana material de protecció per als professionals que treballen amb la gent gran

No hi ha cap cas diagnosticat de Covid-19

La Fundació Santa Eulàlia ha fet una crida per tal de poder accedir a més material de protecció i prevenció per als seus treballadors i voluntaris per poder complir amb els protocols necessaris, així com proves de detecció precoç. Parlem amb responsables de la residència per saber com viuen aquesta situació els avis

Des de la Fundació Santa Eulàlia i la Fundació Sant Roc gestionen dues de les tres residències sense afany de lucre a la ciutat. El gerent de la Fundació Santa Eulàlia, Jofre Fuguet, afirma que “tot i que la situació està controlada, és cert que hauriem de disposar de més material preventiu i de protecció pels nostres treballadors i voluntaris per tal de protegir a la gent gran i no col.lapsar el sistema sanitari”.

Des de la Fundació Santa Eulalia, afegeix Fuguet “ja ens vam anticipar a la situació i fa dies que es van tallar les visites de les famílies. No tenim cap cas de coronavirus però és urgent que els professionals que treballen de manera directa puguin tenir accés al material de prevenció i als tests ràpids

Dins de les seves peticions també demanen “ més flexibilitat de torns de treball, compactant les jornades laborals i poder fer les menys rotacions possibles” 

 

 

Els avis viuen amb angoixa la situació

La Rosa Martínez és infermera geriàtrica i la directora de la Residència i del Centre de Dia de la Fundació Santa Eulàlia, fa 29 anys que hi treballa i afirma que “els avis estan desolats tant els que cognitivament estan bé com els que pateixen demències”.

Agefeix “ara per ara no poden tenir l’afecte de les seves famílies, ni amb la resta de residents, i nosaltres intentem estar al seu costat i pal.liar la situació i l'única manera que tenim de fer-ho és amb les mascaretes”.

Aquest aïllament els provoca, afirma la Rosa, “ un alt nivell d'estrès que minva les seves defenses i tenen més refredats o fins i tot infeccions d’orina” .

Els professionals necessiten doncs aquesta protecció per poder seguir vetllant pel benestar tant físic com psicològic dels més grans.

La Fundació Santa Eulàlia ofereix serveis assistencials amb residències per a la gent gran i centres de dia, a més de l’atenció comunitària i acció social amb programes com el d’estimulació cognitiva que ara per ara resta aturat. Ara es fa un reforç telefònic amb un equip de psicòlegs i de voluntaris per a gent gran amb una situació de vulnerabilitat.

La Fundació ha agraït les donacions de mascaretes ens molts casos elaborades pel mateixos veins. Des de l'Ajuntament s’ha posat en marxa un dispositiu juntament amb Protecció Civil per a recollir possibles donacions de material sanitari a les residències de gent gran. Per a les persones amb discapacitat necessiten urgentment material sanitari.