• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Florida: de camps de conreu, al barri més densament poblat d’Europa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 10. 2019

Conferència sobre la transformació de La Florida en el barri més densament poblat d'Europa

Forma part del pla d'estudis d'un màster de la UAB sobre planificació urbanística

La conferència sobre la història del barri de La Florida forma part del treball de camp que els alumnes del Màster en estudis territorials i de la població de la UAB, realitzen al llarg d’aquest setmana al barri. L’objectiu és analitzar la situació i fer propostes de millora del barri des d’un punt de vista de la planificació urbanística.

L’encarregat de pronunciar la conferència ha estat Manel Domínguez, president del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, amb un retrat de l’evolució del barri de La Florida que va passar de tenir “camps de conreu poc productius fa uns 100 anys, a rebre diferents onades migratòries. La primera cap als anys 20, del segle XX, amb petites cases d’autoconstrucció”. La gran transformació va arribar "als anys 50 i 60 amb l’arribada de migració de l’estat espanyol que es converteix en el barri tal i com el coneixem ara, fins arribar a ser un dels més densament poblats d’Europa”.

Els alumnes del Màster en estudis territorials i de la població de la facultat de Geografia de la UAB faran aquests dies una aproximació a la realitat del barri amb trobades amb entitats, responsables municipals, o centres educatius, entre d’altres, per poder analitzar la situació del barri i fer propostes de millora en quan a la planificació urbanística.

L’any passat aquest mateix màster es va centrar al barri de Bellvitge i el proper any es focalitzarà al barri de Collblanc Torrassa