• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Flama del Canigó dona inici a la revetlla de Sant Joan

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 06. 2019

La Flama del Canigó dona inici a la revetlla de Sant Joan

La flama ha servit per encendre la foguera del barri del Centre

La Flama del Canigó ha encés, un any més, els focs de la nit més curta de l'any. El foc, portat des de la muntanya que dona nom al poema de Jacint Verdaguer, ha arribat a L'Hospitalet de la mà del club excursionista de la ciutat, que l'ha passejat pel barri del Centre fins que, després d'un homenatge amd poeme si discursos, ha tornat a marxar per encendre les fogueres de la ciutat.

 

La Flama del Canigó, un dels símbols dels Països Catalans, ha arribat a L'Hospitalet a les vuit de la nit des d'Esplugues, on el Centre excursionista de L'Hospitalet ha anat a buscar un foc que, a la vegada, venia de la muntanya que dóna nom al poema de Jacint Verdaguer.

 

La Flama ha passejat al principi pels carrers del centre de la ciutat acompanyada de la batucada de la colla de diables Folcat Diabòlic. Després de mostrar la Flama a tots els veïns aquesta ha arribat a la plaça de l'Ajuntament, on ha estat rebuda per un pilar de tres de la Colla Jove dels Castellers de L'Hospitalet.

En un acte emotiu s'han llegit diversos poemes de poetes catalans i s'ha acabat amb el manifest de la Flama dle Canigó, que aquest any ha estat escrit per Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, des de la presó.

Després d'això, la Flama s'ha dividit en dos. La Colla de l'Skamot Diabòlic se l'ha emportat per encendre la foguera de Santa Eulàlia, i el Folcat Diabòlic, que ja venia acompanyant el foc, ha seguit amb ell fins a la Plaça Mare de Déu de Montserrat.

Allà esperava la pira que es convertiria en la foguera de Sant Joan. Els diables del Folcat han ballat i fet correfoc inicialment al voltant de la pira per, finalment, encendre una foguera que s'ha fet enorme, i que, creixent segons arribava la nit, donava inici a la revetlla de Sant Joan.