• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet surt al carrer a la Marxa Nocturna contra la violència de gènere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 20. 09. 2019

L'Hospitalet surt al carrer a la Marxa Nocturna contra la violència de gènere

Convocada per les "Dones feministes de L'Hospitalet"

Marxa Nocturna de rebuig total a qualsevol tipus de violència vers les dones. Amb aquest objectiu, les associacions de dones, entitats feministes i associacions veïnals s'hi han sumat. L'acte ha començat als Jutjats de l'Hospitalet i la plaça de l'Ajuntament és el punt final.

Llums de color lila i centenars de dones que han començat una caminada que ha sortit de la Ciutat de la Justícia fins la plaça de l'Ajuntament. Un acte de protesta per dir prou a la violència masclista vers les dones.

En arribar a l'Ajuntament el manifest "20S #llumvioletaLH #donesLH" exigeix que es garanteixin els mitjans adequats per sensibilitzar, visibilitzar i conscienciar sobre la violència masclista. També reclama l'aplicació immediata de les mesures contingudes al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Un altra punt és que es tinguin en compte els plans formatius de sensibilització contra la violència dels homes vers les dones, d'obligatori compliment al personal sanitari, educatiu, jurídic i als cossos de seguretat.

Finalment el manifest demana una educacióafectivo-sexual amb perspectiva de gènere i tenint en compte les diversitats sexuals i les identitats de gènere.

El missatge ha calat i diferents moviments, associacions, sindicats i partits polítics s'hi han afegit a la crida arreu d'Espanya. A la marxa de la ciutat també s'hi han sumat homes encara que ha estat encapçalada per dones. L'alcaldessa, Núria Marín, hi ha participat i l'acte ha comptat amb la presència d'altres grups polítics.

La presidenta de l'Associació de Dones de Sant Josep, Montserrat Arroyo, ha destacat el missatge de "dir prou ja que és una vergonya que ens matin, ens violin i no hi hagi cap tipus de càstig. Toca donar visibilitat a la violència masclista i reivindiquem quatre punts com ara que surti a la llum els nens que pateixen violència masclista a casa i són els grans oblidats".

Arroyo ha recordat que "la marxa es fa a nivell nacional amb l'impuls de la Plataforma Feminista d'Alacant i les entitats d'arreu d'Espanya ens hem adherit".

Convoquen una marxa feminista alternativa

El col·lectiu Feminisme Revolucionari L'H ha participat en una marxa alternativa que havia convocat el mateix vespre a la plaça de l'Ajuntament. A través d'un manifest, el grup s'ha volgut distanciar de l'altra mobilització, que, asseguren, ha estat "institucionalitzada per l'Ajuntament" i de la qual, diuen, no comparteixen les "intencionalitats principals".

En aquest sentit, el col·lectiu afirma que les polítiques de gènere de l'administració són de "postureig" i que només busquen "rentar la imatge dels governs". Així, denuncien que "el sistema ampara i aviva les violències masclistes". 

En el manifest, Feminisme Revolucionari L'H també se solidaritza amb el cas de l'Íngrid, una veïna de L'Hospitalet que fa dos mesos acampa a la plaça de l'Ajuntament després de ser desallotjada del pis on vivia amb el seu fill. Pel col·lectiu, es tracta d'un cas de violència institucional.