• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet compta amb 40 agents més dels Mossos

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 09. 2020

L'Hospitalet compta amb 40 agents més dels Mossos d'Esquadra

S'espera que n'arribin 10 més aquest setembre

Des d'aquest mes d'agost, L'Hospitalet compta amb 40 nous Mossos d'Esquadra i està previst que aquest setembre n'arribin 10 més. A més també s'han incorporat al servei 38 nous agents de la Guàrdia Urbana.

Amb l'arribada d'aquests agents dels Mossos, Interior dona resposta a la petició que al mes de juny va fer l'alcaldessa, Núria Marín, a la Junta Local de Seguretat per incrementar el nombre de Mossos a la ciutat. "Són agents que han sortit de l'acadèmia de policia, que va acabar el curs a finals de juliol, i la idea és que es mantinguin a la ciutat. Es tracta de reforçar la comissaria dels Mossos d'Esquadra de L'Hospitalet", ha explicat el tinent d'alcalde de Convivència i Seguretat, Pepe Castro.

Més agents de la Guàrdia Urbana

D'altra banda, el servei de la Guàrdia Urbana també ha incrementat aquest mes d'agost els seus efectius amb la incorporació de 38 nous agents, després que hagin superat el curs de formació bàsica que han realitzat els darrers mesos a l'Escola de Policia de Catalunya. Ara faran un any de pràctiques a la ciutat abans d'integrar-se definitivament al cos policial.

"Aquest estiu hem tingut un reforç important, amb gairebé 80 agents més en total a la ciutat i hem comptat amb el suport d'unitats dels Mossos, això ens ha permès tenir un estiu, és a dir un tercer trimestre de l'any, molt millor que el de l'any passat", ha assenyalat Castro.

Nova convocatòria

A banda dels nous agents que han arribat a la ciutat durant aquest estiu, l'Ajuntament ha convocat 25 noves places per a agents de la Guàrdia Urbana, un 40% de les quals serà per a dones amb l'objectiu d'incrementar la presència femenina i fomentar la igualtat al cos de la policia local. El termini per a inscriure's finalitza el 23 de setembre. Els tràmits es poden realitzar a la seu electrònica de l'Ajuntament.

Indicadors de seguretat

Pel que fa als delictes a la ciutat, i segons les xifres del Ministeri d'Interior, han descendit notablement durant els sis primers mesos de l'any, en un semestre sense dubte atípic i marcat pel confinament. En concret, han registrat un descens del 25,5%.

Un exemple en són els robatoris amb força als domicilis i establiments que han disminuït un 35,5% o els furts, que ho han fet un 43,3%. En canvi, els delictes de tràfic de drogues augmenten un 61,4%. "Aquest increment es deu a operacions policials que han donat bon resultat", ha apuntat Castro.