• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'H, el municipi català amb un risc de rebrot més elevat

  • L'Hospitalet, el municipi català amb un risc de rebrot més elevat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 10. 08. 2020

L'Hospitalet, el municipi català amb un risc de rebrot més elevat

Tot i això, la corba de contagis ja ha començat a descendir

Amb un índex iEPG de 507,94, L'Hospitalet és el municipi amb un risc de rebrot més alt de Catalunya, malgrat que la xifra s'ha anat reduint en els darrers dies. A més, segons publica la Generalitat al portal de Dades Obertes, també ha disminuït el número de casos positius a la ciutat, que en els últims set dies ha sumat 664 nous contagis, un 27% menys que els 915 comptabilitzats la setmana anterior. 

De fet, la del 3 al 9 d'agost ha estat la primera setmana que el nombre de casos ha baixat des de finals de juny, i ja se situa en uns valors similars als registrats en el període que va del 13 al 19 de juliol. 

Si analitzem les dades per Àrea Bàsica de Salut, totes les ABS de la ciutat han vist reduït el nombre de casos positius excepte la de Bellvitge, que ha passat de 32 casos la setmana anterior a 48 casos registrats aquesta última setmana.

La tendència general a la baixa també s'està produint en el risc de rebrot. I és que malgrat que L'Hospitalet encapçala el llistat de municipis catalans de més de 20.000 habitants, l'índex de risc actual (507,94) és menor al registrat fa tot just dos dies (571,94) o el del passat dimarts (621,19). 

Pel que fa a l'índex de risc de rebrot a les ciutats veïnes, Barcelona registra un 173,22; Cornellà un 294,29; El Prat un 177,09 i Esplugues un 466,82; sent la segona ciutat amb un risc més elevat de tot Catalunya per darrera L'Hospitalet. Amb una taxa de 24,17 casos positius per cada 10.000 habitants, L'Hospitalet també és el municipi que té aquest indicador més alt del Barcelonès i el Baix Llobregat junts.

D'altra banda, en els darrers dies a L'Hospitalet s'han fet 3.364 proves PCR, de les quals un 19,89% han donat positiu.