• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Ajuntament duu a terme treballs de fumigació contra l'escarabat de l'om

  • L'Ajuntament duu a terme treballs de fumigació contra l'escarabat de l'om

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 12. 08. 2020

L'Ajuntament duu a terme treballs de fumigació contra l'escarabat de l'om

Amb tractaments periòdics al llarg de tot l'estiu

Des de fa uns dies s'estan realitzant treballs nocturns de fumigació aèria contra l'escarabat o galeruca de l'om. El tractament es fa als barris del sud de la ciutat en horari de 22h a 6h amb productes avalats per les autoritats sanitàries. L'alta resistència d'aquesta espècie fa que la fumigació s'hagi de repetir periòdicament durant l'estiu per disminuir gradualment el nombre total d’insectes.

De fet, l’escarabat de l’om és una plaga amb fins a cinc cicles de generació. Amb la fumigació, molts d'aquests insectes moren i cauen a terra, però el procés s’ha de tornar a fer diverses vegades perquè queden larves i ous que permeten que l'espècie es regeneri. 

Tant la larva com l'adult s'alimenten de fulles d'om, al qual poden ocasionar un perjudici considerable. La presència d'aquest escarabat defoliador, sovint en gran nombre damunt d'un sol exemplar d'om, li deixa les fulles foradades com un colador.