• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospital de Bellvitge obre nous quiròfans

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 09. 2019

Nous quiròfans a l'Hospital de Bellvitge

El president de la Generalitat i l'alcaldessa de L'H inauguren les noves instal•lacions

El nou bloc de 24 quiròfans d’alta complexitat de l’Hospital de Bellvitge entrarà en funcionament a partir del dilluns 16 de setembre. Aquestes noves instal•lacions estan dotades de les més modernes tecnologies per millorar la seguretat del pacient i el confort dels professionals. El president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín han inaugurat les noves instal·lacions.

En total són 24 nous quiròfans d'alta complexitat, que se sumen als 7 de cirurgia major ambulatòria ja inaugurats l'any 2017. Tots estan equipats amb la més moderna tecnologia, ocupen un total de 8.000 metres quadrats, i es troba situat a la tercera planta de l’edifici tecnoquirúrgic, connectat amb l’edifici principal a través d’un passadís intern. 

Així doncs, aquest nou bloc quirúrgic del centre tindrà un total de 31 quiròfans.  Bellvitge serà el primer hospital de l'estat que disposarà de tres sales per operar híbrides, que evitaran haver de traslladar als pacients per fer determinats controls abans i després de la intervenció. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut destacar "l'esforç del departament de salut i de la ciutadanis per psar en valor el sistema públic de salut".  La inversió en aquest bloc quirúrgic ha estat de 20 milions d'euros.

De la seva banda i durant la visita oficial, el President de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat la "passió de tot el personal sanitari" i ha posat en valor la seva tasca. Torra ha lamentat que en algunes ocasions "la Generalitat no ha estat capaç d'atendre les legítimes demandes del sector"

A més dels 3 quiròfans híbrids amb tomografia computada i 2 quiròfans robotitzats. El complex incorpora també una unitat de recuperació postanestèsica, així com nombrosos espais de suport i una nova central d'esterilització.