• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospital de Bellvitge incorpora una nova teràpia de recuperació basada en el monopatí

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 08. 2020

L'Hospital de Bellvitge incorpora una nova teràpia de recuperació basada en el monopatí

El tractament permet al pacient ser més autònom i accelerar processos en la seva recuperació

El servei de rehabilitació de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha incorporat una innovadora teràpia de recuperació que utilitza el monopatí  per a recuperar als pacients intervinguts de pròtesi de genoll o altres pacients que necessitin fer un treball de flexoextensió.  Es tracta d’una teràpia pionera que ajuda a millorar l’estat d’ànim dels pacients i accelera la recuperació.

Aquest tractament millorarà considerablement la recuperació d’aquests pacients, que fins ara havien de passar tres dies al centre hospitalari i només podien fer teràpia amb l’aparell de mobilització passiva Kinetec. Ara, la recuperació es complementa amb el treball amb monopatí, que a més de ser efectiu contribueix a augmentar la motivació i l’estat d’ànim del pacient, ja que té un rol més actiu.

"Fins ara els pacients no participaven activament en el tractament, d'aquesta manera veiem que ells s'impliquen més i guanyen més autonomia" explica Anna Mauri, la fisioterapeuta de l’hospital que ha liderat aquesta iniciativa conjuntament amb Òscar Monroy. "Hem introduït un tractament perquè el pacient sigui més actiu".

Un d'aquests pacients que ja es beneficia de la nova teràpia és el Salvador Raya. Després d'una operació de pròtesis de genoll, va patir una greu infecció. Ara treballa per recuperar-se utilitzant el monopatí i assegura que agraeix el canvi: "Em sembla molt bé. És molt divertit i entretén bastant. T'ajuda a pensar en alguna altra cosa i no segueixes obsessionat amb el dolor". 

El projecte compta també amb un element solidari, ja que els 7 monopatins utilitzats s’han aconseguit gràcies a la col•laboració ciutadana i a les xarxes socials. Mitjançant Facebook i Instagram es va iniciar una campanya per poder aprofitar ‘skates’ que la ciutadania no utilitzés. D’aquesta manera molts particulars van decidir aportar el seu gra de sorra facilitant el material.