• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’exposició 'Parèntesi?' compara L’H de la Guerra Civil amb la del primer franquisme

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 19. 07. 2019

L'exposició 'Parèntesi?' compara L'H de la Guerra Civil amb la del primer franquisme

Produïda pel Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Estudis

Comparar com era L’Hospitalet durant la Segona República amb la ciutat dels primers anys del franquisme: què va canviar i, també, com vivia la població durant l’època. Aquests són els arguments de l’exposició Parèntesi?, que s’ha inaugurat aquest dijous a Casa Espanya i que es podrà veure fins al 3 de novembre.

L’exposició aborda les condicions socials i econòmiques, els aspectes polítics i l’oci i la cultura abans i després de la Guerra Civil a través de les vivències personals de quatre personatges ficticis que, a més, tenen una existència virtual a les xarxes socials mentre dura l’exposició. Maria Alarcón, Carmeta Fontanet, Eugeni Miralles i Ramon Vilardell són quatre personatges de diferents edats i substrats socials que podrien haver viscut a L’Hospitalet en aquella època.

Dividida en àmbits, la mostra aborda, entre d’altres, com vivien els hospitalencs durant la República i, després, durant la guerra, els bombardejos i la defensa passiva; un cop finalitzada la guerra, les estratègies de supervivència, la cartilla de racionament i l’estraperlo; les conseqüències polítiques d’haver donat suport a la República: la depuració dels treballadors desafectes; el canvi de nom dels carrers (alguns, com el de Castelao, han arribar a canviar fins a cinc vegades en mig segle) i la implantació de la simbologia franquista.

A l’exposició es poden veure diferents objectes d’ús quotidià i bèl·lics com granades de mà o el subfusell conegut com a Erma-Vollmer, utilitzat indistintament per l’exèrcit republicà i el franquista.

Les vivències i els pensaments que expliquen l’exposició arriben fins als nostres dies a través dels perfils dels quatre personatges ficticis a les xarxes socials. Els quatre tenen perfil de Twitter des del qual s’aniran posicionant-se políticament, parlaran de la guerra, la manca d’aliments, la conflictivitat laboral, la repressió, la cultura popular... A través dels seus comptes (Maria Alarcón, @Maria_PLH; Carmeta Fontanet, @Carmeta_PLH; Eugeni Miralles, @Eugeni_PLH, i Ramon Vilardell, @Ramon_PLH).

La mostra està produïda pel Museu de L’Hospitalet i el Centre d’Estudis de L’Hospitalet i comissariada per dos joves arqueòlegs, Cintia Alonso i Daniel Sáez. Es podrà veure a la Casa Espanya (carrer de Joan Pallarés, 38) fins al 3 de novembre. Amb aquesta mostra, el Museu de L’Hospitalet s’incorpora a l’exposició compartida “1939. L’abans i el després”, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.