• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’equip de govern es manté ferm amb recórrer les sentències del PDU

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 11. 2020

L'equip de govern es manté ferm en recórrer les sentències del PDU Granvia

Retrets al PSC, durant el Ple de novembre, per tirar endavant un pla director sense consens polític

L’equip de govern ha reiterat la voluntat de recórrer la sentència del TSJC que anul.la el PDU Granvia-Llobregat, en resposta a la moció del grup de L’Hospitalet En Comú Podem debatuda en el darrer Ple. Aquest text, que va quedar rebutjat pels vots en contra del PSC, instava l’Ajuntament i la Generalitat a renunciar a presentar recurs de cassació. 

Durant el debat generat a la sessió plenària d’aquest dimecres, el tinent d’alcaldia de Planificació Estratègica i portaveu del PSC, Fran Belver, ha dit que “El Pla Director Urbanístic Granvia Llobregat continua vigent. La sentència no és ferma. La recorrerem davant l’òrgan de cassació autonòmic i també davant l’estatal. Anirem juntament amb la Generalitat, perquè som les dues administracions que hem impulsat aquest pla director. Tot i que el promotor és la Generalitat perquè es tracta d’un pla director supramunicipal i suprametropolità.”

En aquest sentit, Belver ha comentat que el PDU Granvia Llobregat està en sintonia amb el futur PDU metropolità que l’Àrea Metropolitana de Barcelona està treballant, segons un informe emès el febrer passat per aquest administració. Dins aquest informe, segons el portaveu socialista, també es reconeix que el pla director presentat per L’Hospitalet “respon a interessos suprametropolitans i per tant, l’AMB considera la Generalitat l’ens competent per aprovar-lo”, per contra del que ha sentenciat el TSJC.

Belver també ha destacat que el veredicte del tribunal “no ha tingut en compte res del que vostès han exposat”, en referència als arguments de la part demandant, el grup municipal de LH En comú Podem (el 2017, grup de Canviem LH).

Respecte la segona sentència que responia al contenciós presentat per ERC-CUP-PA i Depana, Belver hi veu poc impacte en el volum de zones verdes ubicades en nusos viaris o rotondes –un dels punts que qüestiona el TSJC pel seu “difícil accés”–.“El PDU Granvia té més de 514.000 m2 de zona verda. L’obligació, segons la norma, pels tres sectors en que es divideix aquest pla director és reservar a zona verda 47.400 m2. Per tant, d’entrada el plantejament és 11 vegades superior a l’exigible”, ha dit el tinent d’alcadia.

Retrets de l'oposició

Els quatre grups de l'oposició representants al Ple van retreure al govern la manca de consens per tirar endavant aquest PDU.

Per part del grup de LHECP, la portaveu Ana M. González, ha dit que “lamentem profundament que es perdi aquesta oportunitat per repensar aquest pla urbanístic que afecta el 8% del territori municipal i sobre el qual els veïns tenim dret a decidir que s’hi fa”.

En resposta a l’argumentació del PSC, González li ha retret que vulguin "treure importància" a la sentència. "El tribunal diu clarament que el PDU és nul. A més, és una sentència que marca jurisprudència i ataca un model del que s’ha estat abusant a Catalunya com són els plans directors sectorials. Per tant, no minimitzin l’impacte d’aquesta sentència que té un rerefons polític molt profund”.

La portaveu dels Comuns ha insistit que “hi ha consens en el soterrament de la Granvia i en el clúster biomèdic, però no d’aquesta manera i a aquest preu. El que s’hi amaga dins aquest PDU és donar uns aprofitaments a empreses privades que volen extreure beneficis”, ha afirmat.

Per part d’ERC, el seu portaveu Antoni García, en el mateix sentit ha recordat que el PDU “no té consens polític ni a l’Ajuntament, ni a la Generalitat, ni a l’AMB i fins i tot, el Parlament ha dit que cal buscar aquest consens”. Garcia ha continuat demanant a l’alcaldessa que “deixi de camuflar darrera del soterrament de la Granvia i del biopol uns projectes que volen destruir l'última zona agrícola de L’H que és Cal Trabal”.

Per part de Cs, el regidor Jesús Amadeo Martín ha dit que cal que l’equip de govern “canviï de perspectiva” en les polítiques urbanístiques i mediambientals que impulsa. “S’ha d’apostar per esponjar els barris més poblats i abandonar projectes faraònics que donen titulars a la premsa”, ha defensat.

Des del PP, la seva portaveu Sònia Esplugas, ha dit que si bé el seu grup es va mostrar d’acord amb la filosofia inicial del PDU, s’han desmarcat del projecte definitiu, de la volumetria de les edificacions previstes i de les formes per tirar-lo endavant. “El projecte va néixer sense consens i les imposicions des del començament no han esta bones”, ha conclòs.

L’alcaldessa Núria Marín, que ha tancat el debat, ha dit que “cal parlar de com es paga aquest soterrament i el clúster que tots volem. Això només es paga si hi ha empreses que vegin l’interès per ubicar-s’hi. La col·laboració públic-privada és la clau de l’èxit d’aquest projecte."