• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’AMB invertirà 600.000 euros a Can Trinxet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 19. 09. 2019

L'AMB invertirà 600.000 euros a l'antiga fàbrica de Can Trinxet

S'ha licitat el contracte per a la direcció de les obres de rehabilitació

L'Àrea Metropolitana de Barcelona licitarà les obres que han d'adequar l'antiga fàbrica de Can Trinxet i els dos patis del recinte. S’invertiran 600.000€ per reforçar la coberta de la nau i dotar de serveis com aigua, llum i ventilació. Els treballs podrien estar enllestits en un any. L'anunci de licitació ha estat ben rebut per la Plataforma Can Trinxet Viu

 Es tracta de la zona on es realitzaren activitats com el Summer Experience, la Festa de les Olles, o la mostra sobre Andy Warhol dins del Festival Loop. Amb aquesta rehabilitació es podrien tornar a acollir activitats socials i culturals, com ja s'havia fet abans que s'esfondrés un dels porxos de Can Trinxet el juny de 2018

Amb aquestes obres s’adequaran la nau lateral i les esplanades del recinte de Can Trinxet.

El regidor del districte, David Quirós, ha explicat que “aquestes obres permetran garantir la seguretat i recuperar mínimament l’activitat, a l’espera del gran projecte que signifiqui la recuperació total de Can Trinxet. L’equipament és molt gran i necessita molts recursos, però poc a poc l’anirem recuperant”.

L'anunci de licitació ha estat ben rebut per la Plataforma Can Trinxet Viu, que fa uns mesos va obtenir el permís municipal per dinamitzar el solar posterior del recinte, on ha muntat un hort urbà i organitza activitats com ioga o xerrades.

L'adequació de la nau lateral i els patis només serà un primer pas, després serà el torn d'un projecte més ambiciós per rehabilitar tot Can Trinxet i decidir què s'hi farà.

De fet s’haurà de definir un pla d’usos que hauran de valorar l’Ajuntament i les diferents entitats del barri. Des de la Plataforma proposen que el recinte es converteixi en un espai autogestionat, mentre que l'Ajuntament vol seguir reunint-se amb veïns i entitats per definir-ne l'ús. Una de les propostes seria convertir part del recinte en un espai de memòria històrica sobre el paper de les dones treballadores en aquesta antiga fàbrica tèxtil

Les obres d'adequació, que s'espera que comencin en els propers mesos, tindran una inversió d'uns 600MIL euros i un termini d'execució previst d’ aproximadament un any.