• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’AEBALL proposa mesures urgents per minimitzat l’impacte de la Covid-19

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 04. 06. 2020

L'AEBALL proposa mesures urgents per minimitzat l'impacte de la Covid-19

Demana flexibilitat i ajornament d'impostos i taxes a les Administracions Públiques

La junta directiva d’AEBALL i UPMBALL ha aprovat una llista de mesures per minimitzar l’impacte de la crisi de la Covid-19 a les empreses. És un document que va dirigit a les Administracions Públiques per tal de fer-los arribar les preocupacions i necessitats d’empreses i autònoms. Les mesures tenen l’objectiu de pal•liar la situació, preservar les empreses i tractar de mantenir els llocs de treball.  

Al document l’entitat realitza una sèrie de reclamacions a curt termini com impulsar la indústria, reformar les Administracions Públiques o impulsar els tràmits en línia. Moltes de les mesures urgents que recull són aplicables per les administracions locals, com la flexibilització d’impostos i taxes, el suport al comerç o els programes d’inserció laboral subvencionats. 

En relació amb les mesures aplicables a altres nivells de l’Administració, l’entitat demana injecció de liquiditat per cobrir les necessitats financeres de les empreses i posposar part de les quotes de la Seguretat Social d’aquelles empreses que no estiguin afectades per ERTO’s.

Consideren aquest tipus de mesures molt necessàries en un context en el qual el nombre de persones en risc d’atur ha augmentat. Tot i això el dinamisme del territori es manté. Mentre que al mes de març va haver-hi un augment de 3.900 aturats, al mes d’abril es van produir més de 12.400 contractes a L’Hospitalet i el Baix Llobregat.

Tercer qüestionari sobre l’impacte de l’Estat d’Alarma i la Covid-19

L’AEBALL ha fet diferents estudis des que es va decretar l’Estat d’Alarma per tal d’analitzar l’evolució de la situació que ha provocat la Covid-19. Aquest és el tercer que es fa, però és el primer qüestionari que es realitza a la nova etapa de desconfinament, la Fase 1.

Entre les dades que s’han recollit destaca que el 90% de les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat no han pogut fer o adquirir tests per protegir els seus treballadors. En canvi, en relació amb els equips de protecció individual, el 96% afirma que ja pot oferir a les persones treballadores totes les mesures de seguretat recomanades.

La principal afectació de les companyies encara és el cessament temporal de l’activitat dels seus clients seguit per la manca de subministrament i matèries primeres.

El 27% de les empreses afirmen que encara estan total o parcialment inactives a causa de la crisi i més de la meitat dels consultats fa teletreball per aconseguir la conciliació laboral davant el tancament d’escoles.

Més de la meitat de les empreses preveu que haurà de sol•licitar finançament i al voltant del 14% afirmen que no podran subsistir sense ajuts.