• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es renova l'enllumenat públic de l'Avinguda de Can Serra

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 09. 2020

Es renova l'enllumenat públic de l'Avinguda de Can Serra

La millora de la il·luminació vol fer del carrer un espai més segur

En els propers dies l'Avinguda de Can Serra comptarà amb tot l'enllumenat públic renovat. L'actuació de millora ha consistit en la instal·lació de nous fanals més sostenibles i que compten amb un doble punt de llum que permet il·luminar directament la vorera. L'objectiu és eliminar les zones fosques i oferir una major sensació de seguretat.

Es tracta de 86 nous fanals que substitueixen i amplien els punts de llum fins ara existents. Els nous fanals compten amb llums de LED, que permeten una il•luminació més potent i alhora més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

La principal novetat, però, és que el nou model de fanal que s’ha instal•lat a tota l’Avinguda de Can Serra proporciona dos feixos de llum: un que il•lumina la calçada i l’altre la vorera. I és que amb el fanals anteriors, que només s'enfocaven cap a la calçada, hi havia punts foscos en alguns trams del carrer. Un reforç de l’enllumenat que ha permès millorar la sensació de seguretat.

La regidora del Districte V, Lola Ramos, recorda que "l'actuació respon a un compromís de l'alcaldessa" i ha destacat que la mesura està pensada sobretot per a les dones. "Caminar per carrers il·luminats ens proporciona més seguretat, especialment a les dones, perquè desgraciadament encara necessitem incrementar la sensació de seguretat quan anem pel carrer", explica.

Des de l’Associació de Veïns de Can Serra celebren els treballs de millora. La seva presidenta, Petra Muñoz, assegura que "abans hi havia espais foscos perquè la llum no era prou intensa i els arbres arribaven als fanals. Ara, en canvi, la llum és més clara i il·lumina la vorera i dona més percepció de seguretat".

Tot i això, l'entitat adverteix que alguns dels nous fanals continuen tapats per l’arbrat, i per això demanen que es facin els treballs de poda oportuns. A més denuncien falta de manteniment en l’enllumenat d’altres carrers del barri. 

La renovació dels fanals a l’Avinguda de Can Serra és només una de les actuacions del pla de modernització de l’enllumenat públic a la ciutat. Un projecte que compta amb una inversió de més de 3 milions d’euros i que preveu millorar la il•luminació en una cinquantena de carrers a tots els barris de L’Hospitalet.