• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Entitats i Ajuntament favorables a que les bicicletes compartides s’hagin d’aparcar a la calçada

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 12. 04. 2019

Entitats i Ajuntament, favorables a que les bicicletes compartides s'hagin d'aparcar a la calçada

Segons la resolució de la Síndica de L'H

Després de l’informe que la síndica de Greuges de L’H, Merche García, va emetre fa uns dies, segons el qual les bicis s’han d’estacionar a la calçada, les entitats i veïns que havien mostrat les seves queixes han rebut amb satisfacció aquesta decisió. De la seva banda, l’equip de govern ha anunciat que el canvi es farà a partir del mes de setembre.

En aquest sentit, el president de l’Associació Sumem, una de les entitats més reivindicatives amb el compliment de la llei d’accessibilitat, Arturo Portela, afirma que “seguim amb les nostres reivindicacions perquè aquesta llei es compleixi i també esperem que així ho faci l’Ajuntament”.

Precisament, l'associació Sumem, juntament amb altres entitats i moviments veïnals de la ciutat, van presentar al desembre una queixa davant la Síndica de Greuges per aquest servei de bicicletes compartides, que s’aparcaven enmig de la vorera dificultant el pas dels vianants.

Les entitats remarquen que no estan en contra de la bicicleta, volen que es reguli i entenen que amb la resolució de la Síndica, l'Ajuntament ha de donar el pas.

L'equip de govern disposa d'un mes per contestar a la resolució, però pel que ha avançat el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, José María García Mompel, als mitjans de comunicació municipals, acataran la decisió de la Síndica. García Mompel ha assegurat que “els aparcaments s’han de posar-se a la calçada perquè ajudarà a entendre que la bicicleta és un vehicle. Complirem amb aquesta resolució de la síndica, com amb la resta de resolucions”

Mompel ha puntualitzat que aquest canvi no el duran a terme fins el setembre, quan acabi la prova pilot de Mobike a L'Hospitalet. Llavors es farà un concurs públic per un servei de bicicletes compartides que recollirà les recomanacions de la Síndica.

Mentre això no arriba, en les properes setmanes Mobike amb la seva aplicació, prohibirà aparcar en carrers estrets o espais singulars com per exemple la Plaça de l'Ajuntament o la Plaça Espanyola. En aquestes zones inhabilitades, les bicicletes no es podran bloquejar i per tant, els usuaris hauran de buscar un altre aparcament.