• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els zeladors de l’Hospital de Bellvitge es reivindiquen

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 06. 2020

Els zeladors de l'Hospital de Bellvitge es reivindiquen

Se senten menyspreats durant la Covid-19

Un grup de zeladors de l’Hospital de Bellvitge s’han concentrat a les portes del centre per reivindicar el seu paper durant la pandèmia. Tot i estar en contacte amb els pacients contagiats, diuen que durant les primeres setmanes no van rebre equips de protecció individuals. També demanen altres millores laborals. Des de la direcció de l’hospital, afirmen que valoren el paper dels zeladors, i per això, al juliol faran fixe a una trentena d’ells.

“Ens sentim invisibles” afirma contundent Pilar Solsona, zeladora a l’Hospital de Bellvitge des de fa catorze anys. “Fem de tot, menys cures sanitàries. No ens tenen en consideració”. El col.lectiu de zeladors de l’Hospital de Bellvitge han dit prou, se senten menyspreats.

És un sentiment que comparteix la Carmen Sánchez, que demana treballar amb un millor material: “Treballem amb llits de fa vint o vint-i-cinc anys, a vegades és una odissea trobar una cadira per transportar al pacient”.

I aquest sentiment de ser de segona o tercera categoria s’ha aguditzat amb la crisi de la Covid-19. Sanitat els va considerar personal de baix risc, tot i tenir un contacte directe amb els pacients. Diuen que en les primeres setmanes de la pandèmia, no tenien accés als equips de protecció individual.

“Vam haver de “robar” material. Hi havia companyes infermeres que no ens volíem donar una simple mascareta perquè érem zeladors” explica amb ràbia Amor Sales, zeladora a l’hospital.

Aquesta tensió es va donar sobretot durant les primeres setmanes de la pandèmia. “Algunes companyes havíem de passar com d’estraperlo material de protecció a les zeladores” explica Maribel Ramírez, delegada de la CGT a l’Hospital de Bellvitge.

“Els zeladors són els que mouen els pacients, traslladen el material i la maquinària. Sense ells la resta no podem treballar”, recorda Maribel Ramírez i critica que tot i aquesta feina important, una gran part dels zeladors són mileuristes.

Resposta de la direcció

Des de la direcció de l’Hospital volen destacar que valoren de forma positiva el paper que han fet els zeladors durant la pandèmia. “Sense els zeladors aquesta volta que li hem donat a l’hospital no hagués estat possible. Els hi estem agraïts” afirma Josep Àngel Duró, director de persones de l’Hospital de Bellvitge.

Afirmen que en els darrers 4 anys, han incrementat en un 36% el nombre de zeladors a l'hospital i ara són 286 treballadors. A més, recorden que una part dels zeladors que ara són temporals, a partir del juliol, passaran a ser fixes.