• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els veïns tornen al carrer per defensar la sanitat pública

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 09. 2019

Els veïns tornen al carrer per defensar la sanitat pública

Rebel·lió Bellvitge es mobilitza contra les retallades i les llistes d'espera

La Rebel•lió Bellvitge i la Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet i reprenen les mobilitzacions dels dimecres en defensa de la sanitat pública. Les llistes d’espera i les retallades, tornen a ser els eixos principal de les reclamacions.

Els dimecres alterns, els veïns de L'Hospitalet es concentren a l’Hospital de Bellvitge i a l’Hospital General de L’Hospitalet per defensar la sanitat pública i ajudar a presentar les queixes dels usuaris. 

Reclamen que es reverteixin les retallades que es van produir l’any 2010 amb la crisi econòmica. En aquest sentit, Miguel Mansergas, de la Federació reclama que “es retornin els 900 llits de l’hospital de Bellvitge i s’augmenti el personal que hi treballa, i es redueixin les llistes d’espera”

La situació a l’hospital de Bellvitge durant l’estiu lluny de millorar s’agreuja. Així ho assegura Maribel Ramírez, de la CGT Hospital de Bellvitge, que assegura que el tancament de 200 llits durant l'agost ha fet que alguns pacients s'haguessin d'estar als passadissos.

Els veïns estan satisfets amb la posada en marxa aquesta setmana dels 4 nous quiròfans d'alta complexitat però creuen que hi ha manca personal.

Una altra de les reivindicacions històriques són les llistes d’espera en l’atenció primària que provoquen segons Miguel Mansergas, "un col•lapse de les urgències”. Reclamen que es compleixen el compromís de les 48 hores de temps màxim per tenir hora amb el metge de capçalera i pediatria així com que el nou Hospital a Can Rigal sigui una realitat el més aviat possible.

Tant els veïns com els treballadors de l’hospital, es mostren en contra de la coneguda com llei Aragonés perquè asseguren obre la porta a la privatització.

Abans de l'estiu, la Federació d'Associació de Veïns ja va entregar més de 60.000 mil signatures a la conselleria de Salut, per protestar contra les retallades en sanitat, 48.000 de les quals van ser recollides a L'Hospitalet. De moment, no han obtingut cap resposta, per això continuaran mobilitzant-se cada dimecres