• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els veïns de la plaça Espanyola diuen 'prou' als incívics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 06. 2020

Els veïns de la plaça Espanyola diuen ‘prou' als incívics

Es queixen que amb el desconfinament ‘el botelló' nocturn va en augment

Veïns de la plaça Espanyola denuncien les molèsties que han patit durant el cap de setmana, el primer de fase 1, arran d'una alta concentració de persones fent botelló i incomplint l'estat d'alarma en aquesta zona de la Torrassa. Des de l’Ajuntament s’assegura que s’hi està actuant per controlar els incívics i que, a partir de dimecres vespre, s'intensifica el patrullatge conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos en aquest indret.

Durant el dia la plaça Espanyola, punt neuràlgic del barri de la Torrassa, és un espai de convivència tranquil. Molts veïns passejant, sortint a comprar o descansant dintre de les limitacions que permet l’estat d’alarma. Però quan arriba el vespre l’entorn de la plaça es transforma en una festa a l’aire lliure. Així ho demostren les imatges enregistrades pels veïns durant el primer cap de setmana de Fase 1, imatge i vídeos que han compartit a través de les xarxes socials.

Salvador Fernández veí del barri afirma que “a les 23h tothom ha d’estar a casa, però aquí s’hi fa el botelló fins les 2am. S’hi apleguen fins a 100 persones fent el botelló i amb música. Estem desemparats totalment”.

Responent a les trucades dels veïns, la policia es va presenciar aquest diumenge per tractar de dispersar la concentració de gent que incomplia la normativa de l’estat d'alarma i les ordenances municipals sobre convivència. Van sancionar una quinzena de persones. Però l’endemà la situació es va tornar a repetir i la plaça, una altra vegada, a l’endemà era plena de residus.

Xavi Pérez, també veí de l’entorn, explica que tant les patrulles de Mossos com de la Urbana que s’hi acosten a la plaça “tenen paciència” però sovint no són prous efectius com per controlar la situació i explica que un grup d’incívics han sortit fins i tot al darrere dels agents.

El veí Francesc Taverner, de la seva banda, considera que, malgrat hi ha un confinament de la població decretat per llei, “aquí no es respecte; ni es guarda la distancia social de seguretat, ni mascaretes ni silenci. El 90% de la gent que vivim a la plaça Espanyola no toquem la plaça perquè no podem”.

Més control i vigilància policial

L’Ajuntament ha intensificat la vigilància de l’espai públic per fer front a aquest tipus d’actuacions incíviques que concentren a tanta gent a la via pública i que es repeteix sobretot, als barris més densament poblats de la ciutat.

Només durant el darrer cap de setmana, que incloïa la festivitat de la Pasqua, la Guàrdia Urbana ha incrementat el control en espais com parcs, zones de trànsit de vianants i terrasses de bars. El resultat han estat més de 100 actuacions de control d'establiments, 91 identificacions i comprovació de persones i també s'han inspeccionat al voltant d'unes 150 terrasses.

També han augmentat el nombre de trucades que ha rebut la Guàrdia Urbana en aquests 3 dies: més de mil, majoritàriament relacionades amb l'incompliment de l'estat d'alarma en terrasses i espais públics.

Segons el tinent d’alcaldia de Seguretat i Convivència, Pepe Castro, des que es va iniciar el desconfinament la policia local hi està a sobre dels que vulneren la normativa. “La Guàrdia Urbana ha fet 50.000 identificacions de persones i altres 50.000 identificació de vehicles”. Castro afirma que s’hi actua de manera coordinada amb Mossos i que ara que avança la desescalada s’estan intensificant les actuacions policials on hi ha més requeriments per part de la ciutadania.

Pel que fa a la plaça Espanyola en concret, el tinent d'alcalde anuncia que a partir d'avui una patrulla conjunta de policia local i autonòmica faran servei de vigilància de manera habitual per la zona. Recupera l’entrevista completa amb Pepe Castro aquí.