• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

  • Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 11. 2020

Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Es faran xerrades sobre els tractaments de la Covid-19, la manipulació d'embrions o la diabetis

Aquest dissabte, dia 28, investigadors de l’IDIBELL, l’Hospital de Bellvitge, l’ICO i de la UB faran un seguit d’intervencions online amb un gran ventall de temàtiques. Es parlarà dels tractaments de la Covid.-19, la manipulació d’embrions, la recerca de l’ELA, les vacunes, el càncer i la diabetis. La jornada s'emetrà al portal web https://sinergia.l-h.cat/, una iniciativa de l’Ajuntament i l’IDIBELL.

Les intervencions online s’estructuraran en tres blocs: Tapes d’Innovació, amb les descobertes científiques aplicades a tractaments clínics innovadors; “Quinaciència”!!, amb reptes com l’edició genètica d’embrions humans, el tractament de la Covid i les conseqüències del confinament i la Fira SaL’Hut, amb els darrers avenços en malalties com ara el càncer, la diabetis o l’ELA.

La jornada començarà amb tres xerrades breus, de 15 minuts, sobre la innovació en salut un procés que permet que la recerca bàsica es doni la mà amb els interessos de la pràctica clínica. Es parlarà dels passos a seguir per iniciar un assaig clínic, de les darreres novetats sobre el diagnòstic precoç de l’Alzheimer i de com combatre la resistència a tractaments de quimioteràpia.

Les xerrades aniran a càrrec dels doctors Òscar Martínez Tirado, Marta Barrachina i Gabriela Jiménez, respectivament. Pel que fa a Quinaciència!!, constarà d’un bloc de xerrades de 30 minuts que tractarà temes d’actualitat que són grans reptes de futur i, sovint, objecte de polèmica.

Anna Veiga explicarà l’inici del primer estudi sobre edició genètica d’embrions humans que es fa a l’Estat i de la qual n’és líder. Un tema cabdal avui dia, la Covid-19 serà abordada des de tres angles diferents.

El Dr. Rafael Múñoz farà una anàlisi del coneixement actual d’aquesta malaltia i els tractaments en desenvolupament; el Dr. Esteve Fernández parlarà dels riscos de ser fumador i patir la infecció per SARS-CoV2 i la Dra. Susana Jiménez, experta en addiccions al joc, tractarà sobre els efectes negatius de la pandèmia associats a l’agreujament de patologies associades i els trastorns obsessius convulsius.

De la seva banda, Fira SaL’Hut se celebrarà a la tarda en sessions de 30 minuts on els investigadors aproparan a la ciutadania l’actualitat científica centrada en malalties de gran impacte i elevada incidència.

La Dra.Mònica Povedano parlarà de l’esclerosi lateral amiotròfic (ELA), una malaltia neurològica molt desconeguda malgrat el seu ressò.. El Dr. Miquel Àngel Pujana explicarà els problemes als que s’enfronten els oncòlegs i els investigadors a l’hora de tractar el càncer de mama, que significa el 31% de tots els càncers de la dona.

Més tard, la Dra. Laia Alemany ens mostrarà el cas d’èxit de la vacuna contra el papil•loma humà, una de les malalties de transmissió sexual més comunes. I finalment, la Dra. Montse Nacher parlarà de la diabetis i dels transplantament de cèl•lules productores d’insulina.