• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El govern obre, aquest divendres, el tràmit de l’ajut per a professionals de la cultura

  • La Generalitat obre, aquest divendres, el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 11. 2020

La Generalitat obre, aquest divendres, el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

La dotació pressupostària passa de 3,6 a 6,5 milions d'euros

El Departament de Cultura i Treball, Afers Socials i Famílies ha augmentat la dotació pressupostària per ajudar als professionals de la cultura. Un ajut que passa dels 3,6 als 6,5 milions d’euros. El període de sol•licitud és de 7 dies i l’ordre de recepció de les peticions no determinarà l’atorgament dels ajuts.

Tota la gent que treballa de manera professionals en el món de la cultura ja sigui arts escèniques, visuals, música i activitats artístiques, tècniques o de docència, poden demanar des d’aquest divendres, dia 27, l’ajut de 750 euros que ha aprovat el govern de la Generalitat per pal•liar la situació econòmica tan complicada que estan vivint arran de la pandèmia.

Els Departaments de Cultura i Treball, Afers Socials i Famílies han incrementat el pressupost dedicat a aquests ajuts que passen dels 3,6 als 6,5 milions d’euros. El criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, que és de 7 dies naturals, sempre que es compleixin els requisits. Cal recordar que l’ordre de recepció no es tindrà en compte per donar els ajuts esmentats.

L’ajut s’espera que arribi a més de 8.000 professionals i s’ha acordat una rebaixa del llindar d’ingressos per afavorir les persones més afectades. Així, les rendes obtingudes durant els tres primers trimestres de 2020 de la persona beneficiària no ha de superar l’import dels 13.000 euros bruts.

També s’ha introduït el criteri de nivell d’ingressos d’acord amb els representants del sector que serà el que es tindrà en compte en el cas que el nombre de sol•licituds superi la partida econòmica disponible, tot prioritzant aquelles persones que ingressin menys diners. La sol•licitud s’ha de fer a través del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.