• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Govern flexibilitza les restriccions a l'àrea metropolitana per la Covid-19

  • Poliesportius i cinemes reobren seguint les directrius de seguretat del PROCICAT

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 30. 07. 2020

Poliesportius i cinemes reobren seguint les directrius de seguretat del PROCICAT

L'evolució dels contagis apunta cap a una millora, segons l'analisi dels investigadors de l'UPC

El PROCICAT ha flexibilitzat alguna de les mesures preses per frenar la Covid a L'H i altres municipis metropolitans. Segons la nova resolució, es permet el 50% de l’aforament en l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva i s’amplia fins a un terç l’aforament en actes de culte religiós. D'aquesta manera, cinemes i poliesportius ja han anunciat la reobertura. En paral.lel, l’acceleració dels contagis comença a contenir-se, segons el grup d’investigadors Biocomsc de la UPC

El PROCICAT ha aprovat una flexibilització de les mesures dictades per limitar l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva a l’àrea metropolitana de Barcelona, inclòs L’Hospitalet. Així, a partir que la resolució aparegui publicada en el DOCG, aquestes activitats es podran realitzar limitant al 50% la capacitat màxima dels establiments. L’acord coincideix amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) d’autoritzar la reobertura cautelar de cinemes, gimnasos i equipaments esportius a tots els municipis que mantenen restriccions per frenar la Covid.

Respecte als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres el PROCICAT ha aprovat flexibilitzar l’assistència al 33% del seu aforament.

Cinemes i poliesportius reobren al 50% de l'aforament

Segons aquestes normes, es podran dur a terme activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions en equipaments específics com teatres, sales de cine o carpes de circ, així com a l’aire lliure en espais públics especialment habilitats, sempre garantint el 50% de la seva capacitat. El mateix aforament cal respectar per a la pràctica esportiva en instal·lacions poliesportives, gimnasos i piscines descobertes.

Poques hores després d'aquesta resolució, les sales de cinema Filmax Granvia han anunciat que reobren des d'aquest divendres (cartelera i venda d'entrades). Igualment els poliesportius municipals i les piscines descobertes públiques obriran en el seu horari habitual a partir de demà dia 31, tret del poliesportiu de Santa Eulàlia que ho farà el dia 4. Ho faran respectant totes les mesures de seguretat establertes. A banda de respectar l'aforament limitat al 50%, en el cas de les piscines a l'aire lliure caldrà reservar l'entrada amb cita prèvia.

El TSJC autoritza la reobertura cautelarment

La resolució del PROCICAT coincideix amb el pronunciament del TSJC sobre el recurs interposat pels gremis de cinemes i de gimnasos. Els magistrats ahir dimecres van dir que admeten cautelarment la reobertura d'aquests serveis mentre es dirimeix el fons de l’assumpte, sempre que les sales compleixin el protocol sanitari i els plans de Protecció Civil.

Comerç, restauració i hostaleria, al 50% de l'aforament

Aquesta nova resolució regula que les activitats a empreses de servei i comerç minorista es poden continuar duent a terme però sense superar el 50% de l’aforament del local i en la mesura que sigui possible, mitjançant cita prèvia, comandes telefòniques o en línia.

El PROCICAT també autoritza que en les activitats d'hostaleria i restauració es limiti l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i que en el cas de les terrasses l’aforament sigui el resultat d’aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L’horari de tancament dels locals ha de ser les 24. 00h. En establiments hotelers l’aforament dels espais comuns es flexibilitza al 50%.

Pel que a les reunions i trobades de caràcter social, es manté i se segueix prohibint les reunions i trobades de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com públic.

La portaveu del Govern, la consellera Meritxell Budó ha fet una crida a la ciutadania, ja que “flexibilitzar no vol dir que ens puguem relaxar ni abaixar la guàrdia. Mentre que no hi hagi una vacuna que actuï de barrera contra aquest virus la vacuna que tenim són la distància, la higiene de mans i la mascareta i ho són també les restriccions de mobilitat”.

Pel que fa als desplaçaments se segueix recomanant a la població que romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva (mascareta obligatòria, distància de seguretat i la higiene de mans).

Respecte les mesures prevenció i higiene en els centres treball, la nova ordre també inclou que s'ha de facilitar a les persones treballadores la flexibilitat horària necessària per evitar que hagin de fer servir el transport públic en hora punta.

El PROCICAT ha ampliat també les mesures especials per contenir el coronavirus als municipis de Castelldefels i Gavà.

El analistes hi veuen una millora de la situació a L’H

Els investigadors del grup de Biologia Computacional Biocomsc de la UPC van informar ahir dimecres que la situació ha començat a millorar. Segons la investigadora Clara Prats que lidera aquest grup, és evident que hi ha desacceleració, però el repte ara a l'àrea metropolitana de Barcelona, assenyala a través de Twitter, és no relaxar les mesures de prevenció per seguir reduint la R fins portar-la per sota d'1.