• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El César, un nen amb una malaltia degenerativa, pendent dels tribunals per poder rebre tractament

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 08. 2020

El César, un nen amb una malaltia degenerativa, pendent dels tribunals per poder rebre tractament

El CatSalut i l'Hospital Sant Joan de Déu van recórrer la sentència que els obligava a subministrar-li el fàrmac

La família del César, un nen hospitalenc de 13 anys amb una malaltia neurodegenerativa incurable, fa dies que espera una nova resolució judicial. Tot i que el passat mes de juny una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu obligava a l’Hospital Sant Joan de Déu a subministrar-li el medicament que aconsellen els seus pediatres, el CatSalut i la direcció clínica del mateix Hospital van recórrer la decisió.

Un revés que arriba després de dos anys lluitant per un tractament que pot millora la qualitat de vida del César i alentir els efectes de la distrofia mucular de Duchenne que pateix, una malaltia que comporta la pèrdua d’autonomia i una esperança de vida d’uns 30 anys.

Però l'Atalurèn, el nom que rep el medicament, es troba en fase d'estudi i és qüestionat per part de la comunitat mèdica, que assegura que la seva eficàcia no està prou demostrada. Tot i això, almenys 47 nens i nenes de tot l’estat estan rebent el tractament, alguns dels quals, com el César, no formarien part de l'assaig clínic del medicament. Per aquest motiu la sentència del juny va considerar que s'estava vulnerant el principi d’igualtat en detriment del César.

En els recursos interposats, però, el CatSalut i l’Hospital Sant Joan de Déu asseguren que el principi d'igualtat no es basa en donar un tracte idèntic a tots els pacients, ja que les circumstàncies podrien no ser iguals en tots els casos, dels qual asseguren, no se n’han aportat els detalls clínics.

Però per l'Azucena Yubi, la mare del César, "tots els nens, estiguin o no a l'assaig clínic, tenen dret de provar el tractament i que puguin millorar". A méses pregunta "per què s'està subministrant un medicament que suposadament no està demostrat que aporti beneficis". Per ella "és qüestió de diners, estan posant preu a la vida del meu fill", assegura.

Ara, tres magistrats de la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hauran d’emetre una nova resolució. Una decisió que podrà ser de nou recorreguda.