• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Demanen més equips de protecció

  • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció
  • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció
  • Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 03. 2020

Treballadors de sanitat, ambulàncies i bombers demanen més equips de protecció

Afirmen que els existents no són suficients

Critiquen l'escassetat de màscares, bates i de la resta d'equip de protecció individual (EPI) que els assegura no contraure el coronavirus. Treballadors del sector de la sanitat, les ambulàncies o fins i tot el de bombers, asseguren que no tenen les màximes garanties en el seu lloc de feina.

Són els herois d'aquesta lluita contra el Covid-19 i cada dia a les vuit de la nit la gent els aplaudeix com agraïment. Els professionals sanitaris combaten en primera línia contra el coronavirus però, segons els seus testimonis, no ho fan amb les millors armes.

El sindicat de la CGT de l'Hospital de Bellvitge critica que els treballadors del centre no estan equipats amb les mascaretes i la resta d'equips de protecció individual adequades. "No volem ser heroïs, volem que se'ns equipi de forma adequada per afrontar la pandèmia del coronavirus" explica Maribel Ramírez de la CGT de l'Hospital de Bellvitge. "Des del primer moment, no s'ha donat als treballadors els equips necessaris i els pocs que són adequats, s'han de racionalitzar". També critica que es reutilitzin les mascaretes.

Ramírez reconeix que els treballadors estan sota molta pressió: després de jornades esgotadores amb càrregues de treball excessives, tornen a casa amb el dubte de si s'han infectat amb el virus per la manca de protecció adequada i tenen por de contagiar als seus familiars.

I aquesta exposició al Covid-19 dels sanitaris ve confirmada pels números. Segons dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya hi ha gairebé 3.500 sanitaris contagiats, el que suposa el 12% del total: un percentatge que és el més alt del món, bastant per sobre del de la Xina o Itàlia.

Iniciatives solidàries

A l'espera de l'arribada de més material per la protecció dels treballadors sanitaris, que va anunciar la consellera Alba Vergés fa uns dies, creixen les mostres de solidaritat. Així s'ha iniciat una campanya de recollida de diners per la compra de material per combatre el Covid-19 a l'Hospital de Bellvitge. S'ha utilitzat la plataforma de micromecenatge gofundme.com

També la Fundació Josep Finestres de la Universitat de Barcelona ha donat a l'hospital de Bellvitge material que tenien en estoc: 14 mil mascaretes i més de 12 mil parells de guants.


Queixes al sector de les ambulàncies

Els treballadors que es dediquen al transport sanitari urgent i no urgent també protesten pel que consideren un equipament insuficient. Oscar Borrego, conductor d'ambulàncies de Falck i membre de la secció sindical de CCOO critica que les úniques mascaretes que els hi donen són les de paper que segons diu, incompleix la normativa. "No ens arriben les mascaretes tipus de FPP2 i FPP3 que si filtra tots els possibles virus" diu l'Oscar.

Pel que fa a les bates protectores, Oscar Borrego comenta que "els hi donen bates de diferens mides, algunes són transpirables i, fins i tot, des de l'empresa donen davantals perquè se'ls posin a sota, un fet totalment ridícul".
També explica que algun treballador ha hagut de tornar a casa per descartar el dubte que s'haguessin contagiat amb coronavirus. L'empresa d'ambulàncies Falck treballa pel SEM i és una de les seus es troba a L'Hospitalet on treballen 490 persones.

Els Bombers de L'H, sense recanvis

"Estem en precari. Tots els treballadors tenim una mascareta, però no hi ha un recanvi per substituir-la a l'estoc del parc de bombers de L'Hospitalet" explica un treballador de bombers de la ciutat.

La setmana passada ja van publicar a Twitter un missatge on explicaven aquesta situació. "La part positiva és que ens ha baixat la feina bastant. El que continua igual és l'obertura d'habitatges" ens especifica. I és en aquest tipus de serveis on es poden trobar persones que han mort i que podrien estar contagiades per coronavirus.

"En aquests casos actuem amb la màxima seguretat i conjuntament amb el Servei d'Emergències Mèdiques per no córrer cap tipus de perill" diu aquest treballador del parc de bombers. "No s'ha donat el cas que necessitéssim una mascareta i no en tinguessim, però anem justos de material" conclou.

Des de premsa de Bombers de la Generalitat aclareixen que estan pendents que arribi una comanda de mascaretes pels treballadors i que centralitza la conselleria de Salut. També expliquen que han enviat una guia per reutilitzar les mascaretes de forma adequada i que està avalada per professionals.