• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Defensem el Castell de Bellvís reclama recuperar l'edifici del Transformador de la Torrassa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 11. 2020

Defensem el Castell de Bellvís reclama recuperar l'edifici del Transformador de la Torrassa per al barri

Han presentat més de 550 signatures al districte

La plataforma Defensem el Castell de Bellvís ha presentat a la Regidoria del districte de Collblanc-la Torrassa el manifest en què reclamen la recuperació de l'edifici del Transformador de la Torrassa per al barri. La iniciativa ja compta amb l'adhesió d'una cinquantena d'entitats de la ciutat i més de 500 veïns i veïnes.

Des de l'entitat asseguren que aquest espai és imprescindible en un barri tan densament poblat i amb poques zones verdes. "És necessari per poder suportar la pressió de densitat que té al barri i que amb la pandèmia és encara més greu", ha explicat César Ornat, membre de Defensem el Castell de Bellvís. Amb aquesta trobada la plataforma vol que "l'Ajuntament, a través de la regidoria, conegui quina és la nostra proposta i reivindicació", ha afegit.

Situat al costat del Castell de Bellvís, el Transformador de la Torrassa té més de 100 anys d'història i va ser construït per l'empresa coneguda com la canadenca. En el manifest la plataforma reivindica que l'edifici es posi a disposició del veïnat com a espai social i cultural. "No només volem recuperar aquest patrimoni, que ja estava inclòs al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, però que hi va desaparèixer, sinó que també volem aprofitar-lo com a espai social i per activitats per a la gent del barri", ha afirmat Ornat.

Des de la plataforma també reclamen que es faci desaparèixer el transformador de la superfície i es recuperi l'entorn com a espai verd d'ús públic. "No tenim espais verds al barri. I aquest és un espai tancat, privat i amb cartells de prohibit l'accés perquè és perillós. L'hem de recuperar", ha conclòs.

Aquest és només el punt de partida, i des de Defensem el Castell de Bellvís continuaran recollint signatures per al manifest.

A banda, també han presentat a l'Ajuntament un segon manifest en què demanen que es mantingui i es cuidi el patrimoni arquitectònic i natural de la cornisa de la Torrassa, és a dir, del Pont d'en Jordà, l'antiga fàbrica SAS i la sitja, el Castell de Bellvís, el Transformador i fins al parc de la Torrassa.